Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Paleologu despre proteste: Unele reacţii ale Puterii au fost tâmpite şi deplasate!

paleologu-proteste-unele-reactii-ale-puterii-au-fost-tampite-deplasate.jpg

Proteste în Piaţa Universităţii (Foto: RFI/Eduard Vasilică)

Unele reacţii ale Puterii în faţa protestelor de stradă din Bucureşti şi alte oraşe au fost "tâmpite şi deplasate". Iată ce spune la RFI vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu. El consideră că PDL trebuie să răspundă "prin dialog şi ascultare". Manifestaţiile au fost declanşate de o "eroare tactică" a Puterii actuale, crede Paleologu.

Cum a reacţionat PDL, în faţa protestelor din Bucureşti şi restul ţării? Theodor Paleologu crede că "sunt reacţii şi reacţii. Unele reacţii au fost tâmpite, anumite afirmaţii absolut deplasate. Altminteri ce reacţii să ai, decât să constaţi că există o foarte mare nemulţumire? Numărul manifestanţilor nu e foarte mare, dar exprimă o nemulţumire mai larg răspândită în societate".

Theodor Paleologu apreciază că "PDL trebuie să răspundă prin dialog şi ascultare. Foarte adesea, politicienii înţeleg prin dialog că vorbesc numai ei! E timpul să ascultăm, nu să vorbim noi, să ascultăm ce au oamenii de spus. Şi mediul de afaceri şi anumite ONG-uri. Comportamentul autist al clasei politice în general nu e deloc productiv".

 

Paleologu: Politica românească e ca un meci între două echipe de fotbal foarte slabe

 

Vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu, reproşează Opoziţiei că alunecă spre discursul radical: "Mi se pare normal ca Opoziţia să vrea să utilizeze acest moment, nu e nimic rău sau ruşinos în asta, este absolut normal ca forţele de Opoziţie să vrea să utilizeze un moment de contestare a Puterii. Numai că o face greşit. Am mai spus în trecut că politica românească e ca un meci între două echipe de fotbal foarte slabe. Şi e adevărat, a fost o eroare tactică comisă de Putere, care a declanşat toate aceste manifestaţii. (…) Cred că Opoziţia face o mare greşeală, intrând în jocul discursului radical. După sondaje, reiese că USL ar avea un avans de aproximativ 30 de procente. În mod normal, când ai un asemenea avans, trebuie să ai grijă să nu faci prostii, să nu te agiţi degeaba, să ai un discurs cât mai moderat, mai deschis, mai tolerant, pentru că doar în felul acesta îi aduci alături de tine pe cei nehotărâţi. Dacă vii cu un mesaj radical de răsturnare a ordinii, de răsturnare a preşedintelui, de alegeri anticipate, toate aceste mesaje sunt total contraproductive într-un an electoral".

 
Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre protestele din Bucureşti şi restul ţării