Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Paleologu: Suspendarea lui Traian Băsescu ar fi un autogol al USL. Uniunea a căzut într-o cursă

paleologu-suspendarea-lui-traian-basescu-ar-fi-un-autogol-al-usl-uniunea-cazut-intr-o-cursa.jpg

Theodor Paleologu consideră că USL a căzut în cursa preşedintelui, prin ameninţările privind suspendarea lui Traian Băsescu.

O suspendare a preşedintelui Traian Băsescu ar fi "un autogol" al USL. Reacţia vine de la vicepreşedintele demisionar al PDL, Theodor Paleologu. El spune la RFI că intenţia Uniunii Social Liberale este "foarte riscantă".

Theodor Paleologu declară că "solicitarea unei declaraţii de integritate academică din partea unui ministru desemnat nu e lucru obişnuit, e într-adevăr ceva care forţează nota. Pe de altă parte, subiectul este foarte fierbinte în ultima vreme. Au fost multe acuzaţii de plagiat, multe probleme de acest gen, aşa că solicitarea preşedintelui are fără îndoială asentimentul multor oameni în societatea românească. Aşa că eu tare mă tem că preşedintele PNL a căzut într-o cursă, pentru că nu poţi pe o asemenea temă să declanşezi o procedură de suspendare a preşedintelui, nu este o temă populară, în opinia publică. Refuzul unei declaraţii de integritate academică nu poate fi punctul de plecare al unei suspendări a şefului statului".

În opinia lui Theodor Paleologu, "să declanşezi o procedură de suspendare a preşedintelui de la o chestiune care ţine de o exigenţă în privinţa integrităţii academice este foarte riscant!".

Vicepreşedintele demisionar al PDL crede că "o declanşare a suspendării preşedintelui într-un asemenea context de condamnare a unui fost prim-ministru, de acuze de plagiat, de incompatibilităţi constatate este foarte riscantă. Dar sigur, în politica românească se câştigă în general pe autogolurile adversarului. După părerea mea, suspendarea preşedintelui ar fi un autogol din partea USL-ului, indiferent de rezultatul la referendum, pentru că nu poţi suspenda preşedintele pe asemenea motive, că a solicitat ceva ce într-adevăr, e neobişnuit, dar e neobişnuit pentru că nici nu este foarte obişnuit ca ministrul Educaţiei să fie plagiator".

Theodor Paleologu se aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să nu cedeze: "Eu nu cred că preşedintele Băsescu va ceda. Eu cred că preşedintele întinde o cursă celor din USL şi iată că ei cad în această cursă".

 
Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu