Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Paleologu: Umorul şi seriozitatea merg bine împreună

pdl.jpg

Alegerile din PDL vor avea loc pe 14 şi 15 mai.

Theodor Paleologu, unul dintre cei trei candidaţi la preşedinţia PDL, spune într-un interviu la RFI că şi-a atins obiectivul în campania internă. Deputatul precizează că a reuşit să deschidă o dezbatere în partid, să propună anumite idei şi să detensioneze atmosfera. "Umorul şi seriozitatea merg bine împreună", declară parlamentarul. El mai crede că ar fi "interesant" dacă ar intra în turul doi.

Întrebat dacă se vede în turul doi, Theodor Paleologu a răspuns: "Ar fi foarte interesant, dar n-aş vrea să fac genul acesta de proiecţii. Ceea ce mă interesează înainte de orice este că am reuşit să stârnesc o dezbatere în partid din acest punct de vedere, mi-am atins obiectivul. Până în acest moment mi-am atins toate obiectivele pe care mi le-am stabilit la începutul campaniei, anume să deschid o dezbatere în partid, să propun anumite idei, să detensionez atmosfera şi într-adevăr am reuşit, poate nu în întregime, dar oricum, cred că acest lucru a contribuit la o mai bună şi mai vie dezbatere în partid. Deci din punctul meu de vedere, până acum a fost un succes pe toată linia. Am şi spus, fiecare vot în plus faţă de al meu propriu este o victorie şi un lucru de care sunt mândru".

Deputatul PDL spune că în Partidul Democrat Liberal "sunt mulţi oameni inteligenţi, mulţi oameni cu umor". "Eu cred că umorul şi seriozitatea merg bine împreună, nu se exclud reciproc, ba chiar dimpotrivă, seriozitatea autentică se acompaniază adesea cu un grăunte de sare, ca să spun aşa", explică Theodor Paleologu.

Solicitat să-şi descrie moţiunea într-o frază, el a declarat: "Bătălia decisivă în 2012 se va duce pe frontul liberal, în electoratul urban, electoratul dintre PDL şi PNL. Aici pot aduce o contribuţie esenţială".

"Prima decizie pe care aş lua-o dacă aş ajunge preşedintele PDL ar fi să-i invit pe Emil Boc şi Vasile Blaga la şedinţa BPN-ului din 16 mai, de luni, pentru că nici unul, nici altul nu a candidat pentru o funcţie în BPN, deci i-aş invita să stea alături de mine, pentru că locul lor este în conducerea partidului", mai declară Theodor Paleologu.

Convenţia Naţională a PDL va avea loc pe 14 şi 15 mai. Cei trei candidaţi la şefia partidului sunt actualul preşedinte, Emil Boc, secretarul general, Vasile Blaga şi deputatul Theodor Paleologu.

 
Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior