Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Paleologu: USL nu se va destrăma, e ca-n Mioriţa, doi ciobani s-au aliat, pentru a-l elimina pe al treilea

E puţin probabil ca PDL să ajungă la guvernare după alegerile parlamentare din 9 decembrie. O spune la RFI deputatul PDL, Theodor Paleologu. El declară însă că "dacă este un scor 45 la 25, PDL este în drept să dorească să participe la guvernare". Paleologu mai crede că USL nu se va destrăma, pentru că "îi va ţine împreună dorinţa de a exercita puterea".

Întrebat dacă vede PDL-ul în Guvern, după alegerile din decembrie, Theodor Paleologu a răspuns: "Totul e posibil, depinde de rezultate. Evident că cele mai multe voturi le va avea Uniunea Social Liberală, este clar. Depinde însă cu cât mai mult decât noi. Dacă este un scor 45 la 25, de exemplu, din punctul meu de vedere, PDL-ul este în drept să dorească să participe la guvernare. Dar sigur că acest lucru e puţin probabil, pentru că e ca-n Mioriţa, avem alianţa celor doi ciobani, pentru a-l elimina pe al treilea!".

Paleologu crede că Uniunea Social Liberală nu se va desfiinţa: "USL-ul eu nu cred că se va destrăma, cred că-i va ţine împreună dorinţa de a exercita puterea, de a impune primul-ministru, de a-i numi pe oamenii apropiaţi în funcţii, pentru a scoate tot ce-i valoros, pentru simplul motiv că a fost numit sau promovat de noi".

Theodor Paleologu avertizează că 2013 va fi un an "catastrofal". "Eu nu cred că USL-ul se va destrăma aşa uşor, însă va fi enorma dezamăgire, pentru că anul 2013 va fi fără îndoială cel mai greu de până acum şi nu exagerez acest lucru, pentru că am anumite informaţii. Legat de fondurile europene. Există o enormă exasperare faţă de România în cercurile europene, iar această propagandă deşănţată şi iresponsabilă împotriva instituţiilor europene nu face decât să agraveze situaţia României, să ne izoleze şi 2013 va fi din acest punct de vedere un an absolut catastrofal!", afirmă deputatul PDL.

Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012