Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Paleologu: Voi plăti factura pentru boacănele şi idioţeniile altora, dar eu nu plec din PDL!

paleologu-voi-plati-factura-boacanele-idioteniile-altora-dar-eu-nu-plec-pdl.jpg

Mişcări de trupe în Parlament: PDL se confruntă cu un val de demisii.

Valul de demisii din PDL este "un simptom al faptului că partidele româneşti nu sunt suficient de închegate din punct de vedere doctrinar". În unele situaţii, este şi vina PDL că nu i-a băgat în seamă pe demisionarii de azi. Nu plec din partid, din ambiţie politică, pentru că eu vreau să joc un rol important în politica românească, deşi voi plăti pentru idioţeniile, aroganţa şi hoţia altora. Declaraţiile îi aparţin vicepreşedintelui PDL, deputatul Theodor Paleologu, care a acordat un interviu RFI.

De ce pleacă atât de mulţi parlamentari de la PDL la USL? Theodor Paleologu e de părere că "este un simptom al faptului că partidele româneşti nu sunt suficient de închegate din punct de vedere doctrinar, al militantismului politic. Nu vă imaginaţi, de exemplu, în Franţa că trece unul dintr-o parte în alta, de la Partidul Socialist sau de la partidul gaullist în celălalt sens, în funcţie de cine câştigă, Francois Hollande sau Sarkozy! Acolo-i foarte clar, eşti de dreapta, eşti de stânga şi stai unde eşti!".

Theodor Paleologu spune că unii demisionari din PDL "se lasă influenţaţi de sirene". "Sigur, acest moment pentru noi este foarte defavorabil, de aia şi pleacă foarte multă lume, dar nu neapărat din cauza ofertelor venite de la celelalte partide, pentru că eu vă mai spun un lucru: în fiecare zi mă întâlnesc cu oameni, care-mi spun: pe dvs. vă simpatizez, vă ador, vă iubesc, unii chiar îmi spun că o să mă voteze ca persoană, dar mă întreabă de ce mai staţi în PDL, de ce nu treceţi în PNL? Şi sigur că pe unii oameni acest lucru îi impresionează. Sunt convins că Dugulescu sau Sbârciu au avut aceeaşi experienţă ca şi mine, oameni care le spun acest lucru: de ce mai staţi în PDL, nu vedeţi că se duce şandramaua de râpă? Şi atunci sigur că poate fiind mai impresionabili, sunt oameni profund oneşti şi cinstiţi aceşti colegi, se lasă influenţaţi de asemenea sirene", apreciază deputatul democrat-liberal.

 

De ce nu pleacă Paleologu din PDL?

 

Theodor Paleologu spune că el nu va pleca din PDL, din "ambiţie politică", deşi e convins că va plăti pentru "boacănele" altora: "Din ambiţie politică, pentru că eu vreau să joc un rol important în politica românească şi nu poţi face asta dacă nu stai acolo unde eşti şi dacă nu suporţi şi perioade de impopularitate. Evident, eu ştiu foarte bine că voi plăti factura pentru boacănele făcute de alţii, pentru idioţeniile făcute de alţii, pentru aroganţa, incompetenţa şi hoţia altora! Îmi dau seama, nu e drept, dar aşa se va întâmpla, asta este, c'est la vie! Însă pe termen lung, oamenii apreciază consecvenţa şi constanţa în politică".

Întrebat dacă este şi vina PDL pentru demisiile din ultimele zile, Theodor Paleologu a răspuns: "În unele situaţii, este şi vina noastră că nu i-am băgat în seamă, că nu i-am ascultat. Nici eu n-am fost totdeauna băgat în seamă şi aş fi putut să vreau să plec, dar repet, eu sunt foarte perseverent!".

PDL se confruntă de câteva zile de un val de demisii ale unor parlamentari, care trec în tabăra USL. În aceste condiţii, Opoziţia mai are nevoie de opt-zece voturi pentru a trece moţiunea de cenzură de vineri. Eventuala adoptare a documentului duce la căderea Guvernului Ungureanu.

 
Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre demisiile din PDL