Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Papa Benedict îl primeşte la Vatican pe Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu merge vineri într-o vizită oficială la Vatican. Şeful statului va avea o convorbire tete-a-tete cu Papa Benedict. Traian Băsescu va ajunge la ora 12.00, ora României la Sfântul Scaun, urmând să fie întâmpinat de Suveranul Pontif în Sala Tronetto, după care cei doi vor avea convorbiri în biblioteca privată a Papei.

Preşedintele se va întreţine şi cu secretarul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Tarcisio Bertone, după care va depune un buchet de flori şi va păstra un moment de reculegere, alături de soţia sa, la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea din Basilica San Pietro.

Vizita va cuprinde şi o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia şi o vizită la Ordinul Suveran al Cavalerilor Ioaniţi.

Prima vizită pe care preşedintele i-a făcut-o Papei Benedict a fost în urmă cu aproape cinci ani. În septembrie 2008, Suveranul Pontif i-a primit pe Traian Băsescu şi pe soţia acestuia, întâlnirea având loc la reşedinţa papală de vară, de la Castel Gandolfo şi nu la Vatican. Cu acea ocazie, preşedintele României l-a invitat pe Papă la Bucureşti. O vizită care nu s-a concretizat niciodată.

Preşedintele român şi cel al Guatemalei sunt ultimii şefi de stat care vor avea o întâlnire oficială cu Papa Benedict al XVI-lea până pe 28 februarie, data când acesta se va retrage din funcţie.