Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Papa face un apel la reconciliere între creştini şi evrei

200905-12005.jpg

Papa face un apel la reconciliere între creştini şi evrei

Papa Benedict al XVI-lea a făcut sâmbătă, 9 mai, un apel la
reconciliere între creştini şi evrei. Suveranul Pontif a vizitat
Muntele Nebo, aflat la 40 de kilometri sud-vest de capitala iordaniană
Amman, în a doua zi a vizitei sale în Iordania.

Papa Benedict al XVI-lea a făcut sâmbătă, 9 mai, un apel la reconciliere între creştini şi evrei. Suveranul Pontif a vizitat Muntele Nebo, aflat la 40 de kilometri sud-vest de capitala iordaniană Amman, în a doua zi a vizitei sale în Iordania.

"Aici, pe urmele nenumăraţilor pelerini care ne-au precedat de-a lungul secolelor, suntem provocaţi să măsurăm mai deplin darul credinţei noastre şi să creştem în această comuniune, care transcende toate graniţele de limbă, rasă şi cultură", afirmă Papa.

"Întâlnirea de astăzi ne poate inspira o dragoste reînnoită pentru scrierile Vechiului Testament şi dorinţa de a depăşi toate obstacolele aflate în calea reconcilierii creştinilor şi evreilor, în respect reciproc şi cooperare în serviciul acestei păci, la care ne cheamă cuvântul Domnului", spune Suveranul Pontif.

"Ştim că Dumnezeu, care Şi-a dezvăluit numele lui Moise ca garanţie că va fi întotdeauna de partea noastră, ne-a dat forţa de a persevera într-o speranţă însoţită de bucurie, chiar şi în mijlocul suferinţelor şi încercărilor", declară Benedict.

"Al salam Alaykoum" (Pacea fie cu voi), a spus Papa în limba arabă. El s-a adresat celor prezenţi în locul unde primii creştini au ridicat o biserică în secolul al patrulea şi unde au fost descoperite vestigii ale unei basilici şi ale unei mănăstiri, potrivit Mediafax. (CR - 9 mai 2009;13.50h)