Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Parlamentarii, din nou la muncă

Marţi începe noua sesiune parlamentară, probabil cea mai grea din ultimii 10 ani, după cum spune la RFI politologul Andrei Ţăranu. Guvernul va solicita Parlamentului să finalizeze procesul de adoptare a proiectului de lege privind statutul minorităţilor, blocat de aproape patru ani în dezbatere.

Termenul care va fi avansat pentru aprobarea acestui act normativ va fi sfârşitul lunii iunie 2011. Documentul a fost inclus deja pe lista priorităţilor legislative ale Guvernului pentru prima sesiune parlamentară a acestui an.

Marţi începe noua sesiune parlamentară, probabil cea mai grea din ultimii 10 ani, după cum spune la RFI politologul Andrei Ţăranu. "Cel mai probabil noua sesiune parlamentară va fi una dintre cele mai grele din ultimii 10 ani şi asta pentru că se va desfăşura sub o dublă presiune.

Va fi presiunea determinată de PDL, partidul care se află şi la putere, şi cel mai probabil vor exista anumite facţiuni din acest partid care vor încerca cel puţin în viaţa parlamentară să îşi maximizeze şansele prin diverse declaraţii sau prin diverse formule prin care să poată să iasă în faţă şi în special în faţa electoratului şi a reprezentanţilor din teritoriu".

 
Politologul Andrei Ţăranu