Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Parlamentul moldovean aproba demisia Guvernului

200803-3495.jpg

Parlamentul moldovean aproba demisia Guvernului

Parlamentul de la Chişinău a aprobat demisia Guvernului Vasile Tarlev. Toata lumea așteaptă acum desemnarea unui nou prim ministru.Zinaida Grecianîi(surse)ar putea fi următorul prim-ministru al Republicii Moldova.

În spatele demisiei premierului Vasile Tarlev se află consilierul prezidenţial pe probleme de politică internă, Mark Tcaciuc, afirmă mai mulţi comentatori de la Chişinău. Potrivit lor, Tcaciuc a pregătit scenariul şi l-a convins pe preşedintele Voronin că acesta trebuie aplicat ca terapie de şoc pentru a revigora partidul înainte de alegerile parlamentare din 2009. De fapt, premierul demisionar nu a fost niciodată pe placul consilierului prezidenţial.

Conspiraţia dintre Voronin şi Tcaciuc poate avea rezultate imprevizibile, susţin analiştii. Prin manevrele sale radicale, Mark Tcaciuc a reuşit deja să scindeze PCRM, iar veteranii acestui partid sunt extrem de nemulţumiţi de politica lui Voronin.

Demisia Guvernului Tarlev a fost pregătită de ceva vreme, a declarat presei preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, şi el reprezentant al partidului comuniştilor. Purtatorul de cuvant al Legislativului a anunţat că ştie numele viitorului premier, dar deocamdată nu-l poate face public.

Chişinău, Ilona Spătaru

20/03/2008;13.20h