Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pârvulescu : Anomaliile votului uninominal nu ne aparţin

200812-8480.jpg

Pârvulescu : Anomaliile votului uninominal nu ne aparţin

Noul sistem electoral uninominal şi-a atins obiectivele în mod general.
Iată ce a spus preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, Cristian
Pârvulescu, joi, 4 decembrie. Ceea ce unii numesc "anomalii" reprezintă
o consecinţă a repartizării proporţionale a mandatelor, care e de fapt
propunerea PSD, acceptată de comisia parlamentară, mai precizează
Cristian Pârvulescu.

Noul sistem electoral uninominal şi-a atins obiectivele în mod general. Iată ce a spus preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu, joi, 4 decembrie. Ceea ce unii numesc "anomalii" reprezintă o consecinţă a repartizării proporţionale a mandatelor, care e de fapt propunerea PSD, acceptată de comisia parlamentară, mai precizează Cristian Pârvulescu (audio).
El spune că Pro Democraţia a propus iniţial un alt sistem de repartizare a mandatelor, "mult mai simplu şi de înţeles pentru opinia publică". Asociaţia a trebuit să renunţe însă şi să facă un compromis, pentru ca legea votului uninominal să fie adoptată, spune Cristian Pârvulescu. El le cere formaţiunilor politice să-şi asume responsabilitatea pentru această lege.
Consilierul prezidenţial Cristian Preda a spus pentru agenţia MEDIAFAX că sistemul actual de vot este "un experiment cu totul şi cu totul nefericit", iar "scuzele" folosite de Pro Democraţia sunt "neserioase", spunând că legea a fost făcută pentru a-i proteja pe liberali.
"Cristian Preda este subiectiv şi contradictoriu. Subiectiv pentru că acum are calitatea de consilier prezidenţial şi contradictoriu pentru că înainte de a fi consilier prezidenţial, Cristian Preda susţinea un sistem proporţional", a replicat Cristian Pârvulescu. (CR - 4 December 2008;12.55h)