Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PASOK obţine cel mai dificil portofoliu din noul Guvern grec

pasok-obtine-cel-mai-dificil-portofoliu-noul-guvern-grec.jpg

Noul ministru grec de Finanţe, Vassilis Rapanos (Foto: Reuters/Yorgos Karahalis)

Componenţa Cabinetului de la Atena a fost anunţată de noul purtător de cuvânt al Guvernului, jurnalistul Simos Kedikoglou. Executivul este format din 17 miniştri, 7 miniştri adjuncţi şi 14 secretari de stat, Cabinet care, numeric vorbind, nu a confirmat intenţiile găsirii unei formule mai suple. Sigur, nu acesta este obiectivul principal.

Corespondenta RFI şi RRA la Atena, Monica Chihaia

Noua Democraţie participă cu parlamentari de notorietate ai formaţiunii. Conservatorii au reuşit să obţină 12 din totalul de 17 ministere.

Socialiştii din PASOK şi-au impus propunerea pentru cel mai dificil şi mai important portofoliu. Ministru de Finanţe a fost numit Vasilis Rapanos, care s-a aflat la conducerea Băncii Naţionale a Greciei şi a îndeplinit mai multe funcţii în administraţia de stat.

De asemenea, tot propuneri PASOK  sunt miniştrii Mediului şi al Dezvoltării Rurale.

Din partea Stângii Democrate, miniştrii pentru Reforma Administrativă şi Justiţie.

Noul Cabinet a depus jurământul joi seară, cu excepţia a trei membri, printre ei şi noul ministru al Finanţelor, Vassilis Rapanos.

Acesta nu va fi învestit temporar pentru ca ministrul interimar de Finanţe, Iorgos Zanias, să poată participa la întâlnirea Eurogrupului, în desfăşurare la Luxemburg.