Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PDL şi-ar putea schimba numele

pdl-simpatizanti-congres.jpg

Liderii PDL se gândesc la schimbarea numelui formaţiunii.

Partidul Democrat Liberal trebuie să-şi schimbe numele, dar nu anul acesta, ci după alegerile din 2012. O spune la RFI vice-preşedintele PDL, Ioan Oltean, care comentează o propunere în acest sens făcută de Vasile Blaga.

Ioan Oltean nu respinge de la bun început propunerea făcută de secretarul general al PDL, Vasile Blaga. "Nu e de neluat în calcul această iniţiativă a lui Vasile Blaga, dar ea trebuie analizată cu foarte multă atenţie şi în funcţie de posibilităţile de a induce în opinia publică certitudinea că Partidul Democrat Liberal este viitorul Partid Popular sau Partidul Democrat Popular, în aşa fel încât să avem garanţia că anul viitor când sunt alegeri locale şi parlamentare populaţia a fost pe deplin informată pentru a face această legătură cu fostul Partid Democrat Liberal", declară vice-preşedintele formaţiunii.

Oltean spune însă că eventuala schimbare a denumirii PDL ar trebui făcută după alegerile de anul viitor. "Cred că nu este un lucru care să nu fie luat în calcul, dar în opinia mea, nu anul acesta, pentru că este foarte scurt timpul până la viitoarele alegeri, dar după alegerile din 2012 - 2013, Partidul Democrat Liberal dacă nu o va face acum va trebui să-şi pună serios posibilitatea schimbării denumirii şi chiar cu aceea de Partid Popular, Partidul Democrat Popular sau alte nume care să-i configureze exact ideologia şi poziţionarea politică pe eşichierul politic românesc", explică Ioan Oltean.

Surse din conducerea PDL au precizat pentru ziarul Gândul că Vasile Blaga va intra în competiţia pentru preşedinţia partidului cu moţiunea intitulată "Dreapta Populară".

Una dintre propunerile cu care se va prezenta Blaga este aceea de a schimba denumirea formaţiunii din Partidul Democrat Liberal în Partidul Democrat Popular, acţiune ce ar urma să aibă loc după congresul din luna mai.

 
Ioan Oltean, intervievat de Cosmin Ruscior, despre schimbarea numelui PDL