Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PDL are "peste 50% şanse" să fie la guvernare şi după 2012

pdl-are-50-sanse-sa-guvernare-2012.jpg

PDL are şanse să formeze un nou Guvern, după alegerile din 2012, crede Sulfina Barbu.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, spune într-un interviu la RFI că PDL are peste 50% şanse să fie în Guvern şi după alegerile din 2012. Preşedinta Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal vede posibil un nou Guvern alături de UNPR şi UDMR.

Întrebată ce şanse sunt ca PDL să fie la guvernare şi după alegerile parlamentare din 2012, Sulfina Barbu a răspuns: "Există această posibilitate foarte mare. Vă spun cu sinceritate că eu văd această perspectivă cu peste 50% şanse astăzi".

Ministrul Muncii nu exclude un nou Guvern cu UNPR şi UDMR. "Formula este, cred, alături de actualii parteneri, în primul rând. Şi de UNPR şi de UDMR, pentru că aceste partide şi-au asumat responsabilitatea într-o perioadă grea", declară Sulfina Barbu.

Ea crede că "va veni şi perioada în care oamenii vor spune "da, au făcut ceea ce trebuie pentru ţară", dar depinde ce perspective vom prezenta pentru cetăţeni".

Sulfina Barbu crede că sunt şanse ca PDL să obţină spre 30% în alegerile de anul viitor, dacă vine cu o strategie "corectă": "Dacă PDL ştie să vină cu o strategie corectă, are şanse să meargă spre 30% în alegeri şi atunci cu siguranţă va fi principalul partid pentru formarea unei coaliţii de guvernare în 2012".

Sulfina Barbu pledează pentru o nouă guvernare de dreapta. "Suntem convinşi că trebuie continuată o guvernare de dreapta în România, pentru a consolida drumul bun pe care suntem, cu toate elementele care sunt în acest context economic. Mă refer la menţinerea unui deficit sub 3% şi în perspectiva aderării la zona euro, mă refer la investiţiile care trebuie să fie într-un procent consistent (…)", mai spune ministrul Muncii.

 

 
Sulfina Barbu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre şansele ca PDL să fie la guvernare şi după alegerile din 2012