Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PDL, gata să renunţe la referendum

pdl-gata-sa-renunte-referendum.jpg

Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, 19 mai, la o conferinţă organizată de Ziarul Financiar că nu este nevoie de realizarea unui referendum în Bucureşti. Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu îi dă dreptate şefului statului. Raicu spune la RFI că PDL susţine anularea referendumului privind legea Capitalei, dacă primarul Sorin Oprescu face propunerea.

Traian Băsescu spune că a remarcat "zbaterea" de la Bucureşti în problema reorganizării administrative, inclusiv organizarea unui referendum privind legea Capitalei. "Nu este nevoie de referendum aici, Parlamentul hotărăşte dacă se desfiinţează sectoarele Bucureştiului", spune Traian Băsescu.

Referendum

Mircea Raicu, viceprimarul Capitalei

AscultăDownload

Viceprimarul Mircea Raicu, reprezentant al PDL, partid care a sprijinit organizarea referendumului spune la RFI că formaţiunea sa va susţine anularea consultării populare privind legea Capitalei, dacă primarul general face propunerea.

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat joi că Bucureştiul are şapte bugete şi şapte Consilii, existând reprezentanţii din toate partidele în spatele acestora. El spune că în aceste condiţii, este nevoie de multe compromisuri pentru a se lua o hotărâre de Consiliu.

În actuala organizare, trebuie satisfăcuţi şi "cel care vinde panseluţe", şi "cel care vinde lalele", dar şi "cel care vinde ceasuri", pentru că toţi aceştia au reprezentanţi în Consilii, declară Traian Băsescu.