Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PDL trebuie "să-şi creeze lideri" pentru perioada post-Băsescu

pdl-trebuie-sa-creeze-lideri-perioada-post-basescu.jpg

Raluca Turcan: PDL va avea nevoie de lideri, după retragerea lui Traian Băsescu din politică.

Partidul Democrat Liberal are nevoie de lideri, de oameni de valoare, pentru perioada post-Băsescu, spune la RFI deputatul PDL, Raluca Turcan. Ea condamnă practica prin care oamenii noi sunt atraşi în partid, "prezentaţi ca nişte trofee, după care sunt lăsaţi la o parte".

Raluca Turcan ar vrea lideri noi în Partidul Democrat Liberal. "PDL trebuie să-şi creeze lideri, trebuie să promoveze oameni de valoare, să pună întotdeauna mai presus interesele românilor şi chiar interesele partidului ca organizaţie, mai presus de interesele unor persoane", spune deputatul democrat-liberal.

Retragere Traian Băsescu

Raluca Turcan, deputat PDL

AscultăDownload

PDL trebuie să fie un partid deschis, crede Raluca Turcan: "Cred că PDL, în special conducerea şi preşedintele partidului, Emil Boc, dacă vor avea dorinţa de a deschide partidul, ar avea şi posibilitatea să obţină lucrul acesta, pentru că în PDL sunt oameni de valoare".

Raluca Turcan condamnă practica prin care oamenii noi sunt atraşi în PDL, "prezentaţi ca nişte trofee, după care sunt lăsaţi la o parte". "Şi în afara PDL-ului sunt oameni care ne simpatizează şi pot fi atraşi alături de noi, dar trebuie să vadă că aici sunt primiţi cu braţele deschise şi nu doar puşi la muncă sau prezentaţi ca nişte trofee, după care sunt lăsaţi la o parte", explică deputatul democrat-liberal.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat duminică la Şcoala de Vară a tinerilor din PDL că se va retrage din politică, la sfârşitul mandatului prezidenţial.