Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PNL nu mai este "frecventabil" pentru PDL

parlament-exterior.jpg

Mobilizarea Opoziţiei din Parlament nu sperie PDL.

Partidul Democrat Liberal nu se mai arată interesat de o alianţă cu liberalii, pentru consolidarea dreptei în România. Mesajul vine de la deputatul PDL, Sulfina Barbu. Ea spune la RFI că după ce se va alia cu stânga, PNL nu va mai fi "frecventabil" pentru democrat-liberali.

Sulfina Barbu consideră că după alianţele PNL cu Partidul Conservator şi cu Partidul Social Democrat, PDL rămâne singura formaţiune de dreapta din România.

"Astăzi, când se aliază cu stânga în România, consider că Partidul Naţional Liberal nu mai este frecventabil pentru Partidul Democrat Liberal, în ideea consolidării dreptei. Deci rămâne pe centru-dreapta un spaţiu de acţiune pentru Partidul Democrat Liberal", declară deputatul PDL.

Şefa organizaţiei de femei a Partidului Democrat Liberal îl pune la zid pe liderul PNL, Crin Antonescu, pentru că a dat mâna cu formaţiunea lui Dan Voiculescu, un fost colaborator al Securităţii, potrivit CNSAS.

"Îi este greu domnului Crin Antonescu să explice de ce ieri era pentru condamnarea comunismului şi astăzi colaborează cu Partidul Conservator. Electoratul care susţine PNL astăzi şi mai ales electoratul de centru-dreapta eu cred că este dezamăgit de acţiunile acestui partid", susţine parlamentarul PDL.

Sulfina Barbu declară că PDL nu este îngrijorat de alianţele din sânul Opoziţiei : "Partidul Democrat Liberal nu este îngrijorat. Prin această discuţie dintre PSD şi alianţa dintre PNL şi PC, dacă ea se va produce, practic, se separă apele în politică, între stânga şi dreapta".

Deputatul democrat-liberal crede că PSD, PNL şi PC "se tem" de PDL. "Dacă trei partide se aliază împotriva PDL înseamnă că se tem de PDL şi eu cred că se tem, pentru că au înţeles că deciziile Guvernului au fost necesare şi că oamenii vor înţelege în 2011 de ce a fost nevoie de acest sacrificiu şi că oamenii nu mai au încredere în promisiuni populiste, fără nici o acoperire în realitate. Eu cred că PDL va creşte în aceste condiţii, va exploata această clarificare ideologică", conchide Sulfina Barbu.

Sulfina Barbu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre PNL