Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PNL şi PC oficializează Alianţa de Centru Dreapta

Liberalii şi conservatorii vor oficializa luni alianţa anunţată încă de la mijlocul săptămânii şi denumită Alianţa de Centru Dreapta. Liderii celor două formaţiuni vor semna Protocolul de formare a Alianţei de Centru Dreapta PNL-PC, fiind posibil ca această coaliţie politică să fie înscrisă şi la tribunal. Conservatorii şi liberalii au subliniat în ultimele zile că alianţa dintre cele două partide nu schimbă cu nimic doctrina celor două formaţiuni.

PC şi PNL şi-au exprimat de asemenea dorinţa de a colobora cu PSD. Preşedintele conservatorilor, Daniel Constantin, a declarat că este de acord cu propunerea social-democraţilor privind stabilirea de candidaţi comuni ai PSD-PNL-PC la alegerile din 2012.

Daniel Constantin a mai menţionat că în cea mai recentă discuţie cu Crin Antonescu şi Victor Ponta s-a convenit că demersul celor trei partide este prioritar în contextul în care se pregăteşte o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc.

La rândul său, Victor Ponta a anunţat pe blogul său că alianţa dintre PSD şi Alianţa de Centru Dreapta va desemna candidaţi comuni pentru funcţiile de şef al statului, premier, preşedinţi ai Camerelor Parlamentului, primari de municipii reşedinţă de judeţ, şefi de consilii judetele şi vor forma împreună un Guvern.

Pe de alt[ parte, preşedintele PC a declarat că există posibilitatea ca, în februarie, când debutează sesiunea parlamentară, PC să deţină, la Senat, un număr suficient de parlamentari pentru a-şi organiza şi anunţa un grup parlamentar propriu.

Potrivit Regulamentului Senatului şi al Camerei Deputaţilor, pentru constituirea grupurilor parlamentare sunt necesari minimum şapte senatori, respectiv minimum zece deputaţi.

În acest moment, PC este reprezentat în Senat de un singur senator, respectiv preşedintele fondator Dan Voiculescu, şi în Camera Deputaţilor de doar patru deputaţi.

 
Oprea Mircea despre Alianta PNL-PC