Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ponta : Emil Boc îşi va da demisia

palatul-victoria.jpg

Palatul Victoria ar putea avea în curând un nou premier.

Premierul Emil Boc va demisiona din fruntea Guvernului. O spune la RFI preşedintele PSD, Victor Ponta. El declară că "înainte de a-şi da demisia, Boc mai vrea să îndeplinească un ultim angajament negativ", adică să-şi asume răspunderea pe Codul Muncii.

Întrebat de RFI dacă în opinia sa Emil Boc îşi va da demisia, preşedintele PSD, Victor Ponta a răspuns : "Da, cred că da".

"Până acum, din 2005 încoace, singura sursă care a fost cea mai bine informată şi care s-a dovedit după aceea că ceea ce a spus s-a întâmplat a fost doamna Udrea. Ea este cea care comunică în numele domnului Băsescu, ne-a transmis săptămâna trecută că e nevoie de schimbarea lui Emil Boc", continuă liderul social-democrat.

Ponta crede că simpla schimbare a premierului Emil Boc nu ar rezolva problemele din Guvern. "În acest moment, Guvernul este într-o situaţie catastrofală şi ei gândesc că vor găsi un ţap ispăşitor şi lumea va uita tot restul. Nu doar Emil Boc este problema Guvernului României. Este un sistem clientelar, un sistem de incompetenţă, care se întinde în toată ţara şi este vorba de foarte mulţi alţi miniştri, care nu-şi fac absolut deloc datoria. Nu poţi să păcăleşti pe nimeni că dacă pleacă Emil Boc, deodată toate lucrurile vor merge bine şi că numai din cauza lui Emil Boc lucrurile mergeau prost", explică liderul PSD.

 
Victor Ponta, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Emil Boc