Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ponta menţine nominalizarea Corinei Dumitrescu la Învăţământ

ponta-victor-sursa-politicaromaneascaro.jpg

Victor Ponta (Sursa: www.politicaromaneasca.ro)

Ministrul desemnat al Educaţiei, Corina Dumitrescu, a dat explicaţii, duminică, în legătură cu conţinutul presărat cu erori – atât de scriere, cât şi de conţinut - al CV-ului său publicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). De altfel, CSM a deschis propria anchetă în legătură cu CV-ul Corinei Dumitrescu.

Şi jurnaliştii de la HotNews au scris că documentul ce relevă cariera profesională a Corinei Dumitrescu conţine date false. Ei au făcut referire la faptul că ministrul desemnat al Învăţământului nu a studiat la Stanford, aşa cum se afirmă în CV-ul postat pe site-ul CSM. De asemenea, 20 de profesori universitari i-au cerut premierului desemnat Victor Ponta să retragă nominalizarea Corinei Dumitrescu la şefia Ministerului Învăţământului.

La rândul său, Corina Dumitrescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că i-a transmis premierului desemnat Victor Ponta să ia în considerare că nominalizarea ei este la dispoziţia acestuia, precizând că Ponta a luat act, dar i-a spus că merge mai departe şi că în cursul serii se vor revedea.

"Aşa am convenit şi i-am propus domnului Ponta, să ia serios în considerare această variantă (de a decide asupra menţinerii nominalizării - n.r.), fără supărare din partea mea. El nu a dorit să ia decizia aseară, ne urmăreşte în această clipă, şi vom face evaluarea corectă în această seară", a spus Corina Dumitrescu.

Ea a arătat că va mai exista o întrevedere cu presa în cursul serii de duminică pentru ca premierul desemnat, Victor Ponta, să prezinte concluzia la care a ajuns în privinţa menţinerii nominalizării sale la portofoliul Educaţiei.

Corina Dumitrescu a adus, duminică, în conferinţa de presă susţinută la sediul central al USL, clarificări asupra tuturor aspectelor semnalate de presă în ultima perioadă în privinţa sa.

Ea a precizat, referindu-se la erorile de ortografie din CV-ul său, că acesta a fost tehnoredactat de către o altă persoană, dar că îşi asumă integral răspunderea pentru neverificarea calităţii tehnoredactării.

Ea a mai menţionat că, referitor la stagiul de formare pe care l-a întreprins la Stanford, s-a creat o mare confuzie din cauza faptului că, la momentul respectiv, purta un alt nume, acela de Corina Adriana Radu.