Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ponta: Dacă moţiunea trece, USL va sprijini un Guvern de tranziţie către alegeri

USL va sprijini "o formulă de guvernare care să asigure obligaţiile României şi alegeri libere şi corecte", dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată. Iată ce spune la RFI preşedintele PSD, Victor Ponta, după ce liderul PNL, Crin Antonescu afirmase pentru Gândul că în eventualitatea în care moţiunea va trece, USL trebuie să ceară preşedintelui Traian Băsescu desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de premier.

Victor Ponta declară că "în mod sigur, dacă moţiunea de cenzură trece, ceea ce nu este foarte probabil, dar e posibil, în mod sigur, USL-ul va sprijini sau va încerca să sprijine o formulă de guvernare care să asigure obligaţiile României în această perioadă şi alegeri libere şi corecte. Care va fi acea formulă, o să discutăm în cadrul USL".

Guvernare

Victor Ponta, preşedinte PSD

AscultăDownload

Întrebat de RFI dacă acel Guvern ar trebui să fie politic sau de tehnocraţi, Victor Ponta a răspuns: "Oricine va conduce un eventual nou Guvern, va fi un Guvern de tranziţie către alegeri. Din fericire, vom avea alegeri anul acesta şi oamenii trebuie să hotărască ei, nu să hotărască nici Traian Băsescu, nici Ungureanu şi nici Antonescu şi cu Ponta cine conduce România, ci trebuie să hotărască prin vot democratic românii".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru Gândul că în eventualitatea în care moţiunea de cenzură va trece, USL trebuie să ceară preşedintelui Traian Băsescu desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de premier.

"Poziţia mea, în condiţiile în care moţiunea de cenzură trece, este că USL este singura forţă politică în stare să constituie o majoritate şi să susţină un Guvern până la alegeri. USL trebuie să reclame formarea Guvernului, iar premierul desemnat să fie, după cum se ştie din rezoluţiile Congreselor, Victor Ponta. Acesta ar fi un Guvern până la alegerile din noiembrie", a precizat Antonescu.