Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ponta: USL nu ar face alianţe cu un PDL condus de Blaga

ponta-victor-degetul-aratator-sus.jpg

Preşedintele PSD, Victor Ponta îi critică pe Elena Udrea şi Emil Boc.

Rolul unui PDL condus de Elena Udrea şi Emil Boc este "la Tribunal şi la DNA". Iată ce spune preşedintele PSD, Victor Ponta, într-un interviu pentru RFI. El precizează că Uniunea Social Liberală nu ar face o alianţă cu un PDL condus de Vasile Blaga, dar ar putea exista "o relaţie normală între putere şi Opoziţie".

Victor Ponta l-ar prefera pe Vasile Blaga la şefia PDL, după Convenţia Naţională din 14 mai.

"Există două variante pe care membrii PDL le au în faţă la Congresul din 14 mai. Varianta în care pot să aleagă o conducere de partid şi aici e vorba categoric de Vasile Blaga, cu care USL nu o să facă alianţe, dar cu care USL poate să aibă o relaţie normală între putere şi Opoziţie. Sau poate să-şi perpetueze un grup mafiot, în care doamna Udrea, doamna Anastase, domnul Boc e doar aşa, băgat în faţă în acest grup. Or acest grup care eventual va mai conduce o perioadă PDL-ul, din punctul de vedere al USL nu are ce căuta nici în Parlament, nici în viaţa politică, fie la putere, fie în Opoziţie şi are un singur loc în care trebuie să meargă: pe băncile Tribunalului, pentru faptele de corupţie pe care le-au comis în această perioadă. E o diferenţă fundamentală", declară preşedintele social-democrat.

Ponta crede că "rolul unui PDL condus de Vasile Blaga este în Parlament, în Opoziţie faţă de USL, iar rolul unui PDL condus de Elena Udrea este la Tribunal şi la DNA".

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, susţinătoare a lui Emil Boc a sugerat recent că Vasile Blaga şi cei din jurul său ar face "blaturi cu Opoziţia şi teleopoziţia".

 
Victor Ponta, intervievat de Cosmin Ruscior, despre PDL