Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Preda: Încurajez USL să pornească suspendarea lui Băsescu. Ne va ajuta în campanie!

preda-incurajez-usl-sa-porneasca-suspendarea-lui-basescu-ne-va-ajuta-campanie.jpg

Lansarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu va ajuta PDL în campanie, spune Cristian Preda.

Lansarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu va ajuta PDL în campania de anul viitor, spune la RFI europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda. "Le vom fi recunoscători, dacă pornesc procedura suspendării", afirmă ironic deputatul european.

Cristian Preda ironizează intenţia USL de a declanşa suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. "A devenit un soi de obişnuinţă. Suspendarea preşedintelui, ameninţarea cu suspendarea a ajuns să fie un soi de echivalent al moţiunii de cenzură îndreptate împotriva şefului Guvernului. Evident că textul Constituţiei nu face o asemenea apropiere (…)", spune europarlamentarul PDL.

În opinia lui Cristian Preda, lansarea suspendării preşedintelui Traian Băsescu i-ar ajuta şi pe şeful statului şi PDL-ul: "Eu cred că dacă o pornesc, dacă procedura e realmente lansată în Parlament, PDL şi Traian Băsescu vor avea de câştigat. Aşa că eu îi încurajez pe liderii Opoziţiei să pornească procedura, pentru că nu au un temei constituţional şi sunt convins că lumea va înţelege acest lucru şi pe de altă parte, dacă fac acest lucru, n-au timp să facă o Opoziţie mai serioasă. Acum sunt puţin cinic şi ironic, dar cred că trebuie trecut de la vorbe la fapte. Să pornească procedura şi ne vor ajuta în campania de la anul, le vom fi recunoscători!".

Liderii Uniunii Social Liberale au anunţat la începutul săptămânii trecute că declanşează procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

 
Cristian Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre suspendarea preşedintelui Traian Băsescu