Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Preda: Ne-ar ajuta mai mult dacă MRU ar ieşi mai des în public, n-avem de ce să ne ruşinăm

preda-ne-ar-ajuta-mai-mult-mru-ar-iesi-mai-des-public-n-avem-ce-sa-ne-rusinam.jpg

Co-preşedintele Alianţei România Dreaptă, Mihai Răzvan Ungureanu

Mihai Răzvan Ungureanu ar trebui să iasă mai des în public în această campanie electorală, declară într-un interviu la RFI prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda. "Ne trebuie mai multă forţă", consideră el. Preda mai spune că "România lui Ungureanu funcţiona, iar România lui Ponta stă".

Cezar Preda afirmă că "Partidul Democrat Liberal fiind forţa principală în această alianţă, el îşi face o campanie aşezată în fiecare colegiu, cu structuri organizatorice foarte bune, are mesaje locale. Pe de o parte, Partidul Democrat Liberal are acest dezavantaj că USL-ul nu-şi mai promovează nici local, măcar, proiectele şi este un mesaj negativ cap coadă, în toată ţara: ei au tăiat salariile, ei au impozitat pensiile, ei au făcut nu ştiu ce au făcut. Dar suntem în parametri funcţionării, aşa cum eram noi obişnuiţi a Partidului Democrat Liberal în campanie electorală. Ceilalţi aliaţi ai noştri, poate pe ici pe colo, nu am o evidenţă clară, sunt şi ei în teritoriu cuplaţi om la om cu adversarii politici".

 

"Ne trebuie mai multă forţă"

 

Preda observă că "la nivel naţional, însă, alianţa se bazează foarte mult pe prestaţia co-preşedintelui Blaga şi co-preşedintelui Răzvan Ungureanu. Eu nu pot să fac aprecieri, aprecieri vor face românii. Cred că ne trebuia mai mult timp, cred că ne trebuie mai multă forţă, pentru că n-avem de ce să ne ruşinăm. Eu cred că domnul Răzvan Ungureanu a fost un prim-ministru cinstit şi corect şi chiar dacă au încercat anumite posturi să-l ponegrească, el ar trebui să iasă mult mai puternic, pentru că de fapt, el i-a dat ţara lui Victor Ponta şi parametrii economici, macro-economici ai României, indicatorii aceştia erau în luna mai la cu totul altă valoare, decât cum îi are Ponta acum de predat noului Guvern în decembrie (...)".

Întrebat dacă ar ajuta mai mult ca Mihai Răzvan Ungureanu să iasă mai des în public, Cezar Preda a răspuns: "Ne-ar ajuta mai mult, pentru că are dreptul să iasă. Aici nu dau eu un sfat, este o părere de-a mea personală. Cred că ar avea toate şansele să arate că România arăta altfel atunci, în afară de acele zbierete, că s-au dat bani la primari, văd că şi Ponta a oprit toate investiţiile, dă bani tot aşa, aiurea, electorali. Deci e o diferenţă mare între România lui Ungureanu şi România lui Ponta. România lui Ungureanu funcţiona, era în parametri, România lui Ponta stă".

Cezar Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Mihai Răzvan Ungureanu şi campania electorală