Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Preda: Ponta premier, o catastrofă; are discurs de stand-up comedy

preda-ponta-premier-o-catastrofa-are-discurs-stand-comedy.jpg

Cristian Preda îl ironizează pe Victor Ponta (foto).

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, spune la RFI că ar fi o "catastrofă" ca Victor Ponta să ajungă premier. Democrat-liberalul îl ironizează pe preşedintele PSD, despre care afirmă că are discursuri de "stand-up comedy".

Cristian Preda nu exclude posibilitatea ca preşedintele Traian Băsescu să numească după alegerile de anul viitor un premier care nu este de la PDL: "Nu cred că Traian Băsescu s-ar opune numirii unui premier care să nu fie din PDL. E singurul preşedinte care a numit de pildă în fruntea serviciilor de informaţii persoane care nu veneau din propriul partid: un fost liberal la SIE şi un fost pesedist la SRI. Deci prezentarea lui Traian Băsescu ca un pedelist orb e falsă, după părerea mea".

Întrebat de RFI dacă-l vede pe Traian Băsescu numindu-l prim-ministru pe liderul PSD, Victor Ponta, Cristian Preda a răspuns ironic: "Nu trebuie să ni-l imaginăm pe Traian Băsescu naiv şi făcând greşeli. Ar fi o catastrofă ca Victor Ponta să fie numit premier, pentru că e realmente un lider de partid pe care şi pesediştii nu ştiu cum să-l dea mai repede la o parte! E un om care se ocupă de haine (…) este un discurs de stand-up comedy, nu de om politic care vrea să guverneze o ţară într-o situaţie de criză. Acesta e marele nostru avantaj din punct de vedere politic, faptul că nu avem un lider puternic de tipul lui Ion Iliescu în faţă, ci mai degrabă tentat de genul acesta de divertisment politic".

 
Cristian Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre desemnarea premierului