Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Preda: USL va anunţa măsuri de austeritate la mijlocul lui decembrie

Dacă guvernele PDL nu luau măsuri de austeritate, "poştaşul nu mai ajungea acasă să dea pensiile", iar salariile nu mai puteau fi plătite. Iată ce spune la RFI prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda. El susţine că la jumătatea lui decembrie o să vedem "figuri de politicieni de la USL, negri la faţă", care vor anunţa măsuri de austeritate.

Cezar Preda declară că "România trebuie să asigure continuitatea distribuţiei salariilor bugetarilor şi pensiile. Anul 2010, într-un gol mare de venituri şi de plată, ne-a adus în imposibilitatea de a asigura finanţarea salariilor şi pensiilor. Dacă nu se lua măsura în 2010 a mişcorării salariilor cu 25%, exact în trei luni după această dată, de când s-a luat decizia, poştaşul nu mai ajungea acasă să dea pensiile, iar cardul nu se mai încărca în ziua de salarii, pentru că nu aveam bani şi nu aveam nici cum să ne împrumutăm mai mult decât aveam ca împrumut în ceea ce însemna înţelegerea cu Fondul şi cu instituţiile europene".

Cezar Preda spune că măsurile de austeritate ale guvernelor PDL au fost decizii corecte: "Asta n-a fost o decizie greşită, a fost o decizie temporară, care salva alte milioane de pensii şi de salarii. Lucrurile acestea trebuie să le faci când eşti într-o situaţie grea, nu poţi să fii politician numai la distracţii şi numai la înjurat şi spus ce-o să faci tu, când o să faci tu".

Preda susţine că "la jumătatea lui decembrie o să vedeţi figuri de politicieni negri la faţă, chiar dacă sunt de la USL, care vor spune domnule, nu e cum am crezut noi, trebuie să facem măsuri de austeritate, pentru că altfel ne dezechilibrăm".

Cezar Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre alegeri şi austeritate