Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Predoiu : Noul Cod de Procedura Penala va fi gata in septembrie

200807-5809.jpg

Predoiu : Noul Cod de Procedura Penala va fi gata in septembrie

Deocamdata expertii romani lucreaza la acest document si urmeaza sa se consulte si cu specialisti germani, mai spune ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Pe de alta parte, singura solutie pentru ca Romania sa scape de monitorizarea Comisiei Europene pe justitie si implicit de eventuale sanctiuni este accelerarea reformelor, precizeaza demnitarul.

Noul Cod de Procedura Penala ar putea fi gata la sfarsitul lui septembrie. Iata ce spune ministrul Justitiei Catalin Predoiu, intr-un interviu pentru agentia Mediafax.

Deocamdata expertii romani lucreaza la acest document si urmeaza sa se consulte si cu specialisti germani.

Pe de alta parte, singura solutie pentru ca Romania sa scape de monitorizarea Comisiei Europene pe justitie si implicit de eventuale sanctiuni este accelerarea reformelor, mai spune Catalin Predoiu.

Afirmatia sa vine in contextul in care raportul pe justitie va fi publicat de catre Comisia Europeana miercuri, 23 iulie.

Parlamentul este suveran, mai precizeaza ministrul. Totusi, imunitatea parlamentara ar trebui limitata pe viitor la exprimari si opinii politice, apreciaza el. Ministerul Justitiei va colabora cu autoritatile franceze pentru realizarea unui proiect de lege privind responsabilitatea ministeriala.

Parlamentul nu a reusit pana acum sa dea avizul necesar pentru ca fosti sau actuali demnitari importanti sa poata fi urmariti penal de procurori. Intre ei se afla nume grele precum Adrian Nastase, Miron Mitrea si Paul Pacuraru. (CR - 7/20/2008;17.30h)