Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Preşedintele ar accepta salarii majorate în sănătate, dar pune condiţii

200810-7557.jpg

Preşedintele ar accepta salarii majorate în sănătate, dar pune condiţii

Preşedintele Traian Băsescu ar fi de acord cu majorarea salariilor şi în sănătate, însă doar dacă va creşte performanţa în acest domeniu, ca şi în educaţie, aspect valabil şi în ceea ce-i priveşte pe funcţionarii publici.

Preşedintele Traian Băsescu este de acord cu salarii mărite şi în sănătate, însă doar dacă creşte performanţa în acest domeniu, ca şi în educaţie, aspect valabil şi în ceea ce-i priveşte pe funcţionarii publici.
Şeful statului s-a întâlnit luni, 27 octombrie cu membrii Comisiei prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul sănătăţii publice.
Preşedintele Traian Băsescu spune că raportul acestei comisii este "o radiografie corectă a situaţiei din sănătate". Documentul va fi postat pe site-ul Preşedinţiei, pentru a fi lansat în dezbatere publică.
Şeful statului mai spune că bugetul de şase miliarde de lei, alocat sănătăţii "nu este suficient".
"De acord cu creşterea salariilor, inclusiv în sănătate, dar contra reformă. Voi utiliza acest raport şi pentru dezbaterea publică, dar şi în discuţia cu sindicatele, când vor face acelaşi lucru cu cele din educaţie şi anume să îşi asume responsabilitatea reformei. Valabil şi pentru funcţionarii publici", precizează Traian Băsescu.
Sănătatea şi educaţia vor fi pe masa discuţiilor când se va forma noul Guvern, ca şi condiţii esenţiale, mai afirmă preşedintele.
Traian Băsescu a criticat faptul că în România sănătatea şi educaţia sunt considerate zone de consum şi nu investiţie.
"La noi, obiceiul ăsta este: sănătatea şi educaţia sunt consum, prea puţini înţeleg că este investiţie", a spus şeful statului. (CR - 27 October 2008;13.40h)