Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primarul Iaşiului înţeapă UDMR

parlamentul-roman.jpg

PSD cheamă UDMR pe băncile Opoziţiei parlamentare.

PSD şi PNL s-ar putea să nu mai aibă nevoie de Uniunea Democrată a Maghiarilor din România din 2012, spune la RFI vice-preşedintele social-democrat, Gheorghe Nichita. El cere UDMR-ului să se alăture Opoziţiei.

Gheorghe Nichita e realist : el nu se aşteaptă ca formaţiunea maghiară să părăsească Executivul actual. În acest caz, vice-preşedintele social-democrat spune că PSD şi PNL nu vor mai fi interesate de UDMR, anul viitor.

"Dacă până în 2012 nu se întâmplă nimic cu atragerea UDMR către alianţă, atunci înseamnă că ne pregătim de alegeri la termen, care trebuie câştigate, pentru ca într-adevăr să formezi majoritatea în Parlament, să poţi avea un Guvern. Din 2012 e posibil să nu ne mai interese deloc UDMR-ul. UDMR-ul joacă foarte tare în clipa de faţă, pentru că au avantaje foarte multe, pe care le oferă actuala guvernare, ca să-i ţină la guvernare şi sigur că nu pleacă de la măcelărie", afirmă primarul Iaşiului.

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda spunea recent la RFI că formaţiunea sa ar trebui să părăsească Executivul actual, în lipsa unor măsuri de relansare economică. Liderii Uniunii l-au contrazis însă pe Frunda, susţinând că e o voce izolată în partid.

Revenind la Gheorghe Nichita, vice-preşedintele PSD mai declară că este "prematur" să se discute despre o suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

"Cred că este prematur la această oră să discutăm acest aspect (suspendarea preşedintelui - n.r.). Important este întâi şi-ntâi să facem alianţa, pentru că asta e dorinţa oamenilor, apoi să reuşim să armonizăm toate lucrurile care sunt de armonizat atunci când faci o alianţă şi să arătăm oamenilor un program, care să fie o alternativă la actualul Guvern", explică Nichita.

 
Gheorghe Nichita, intervievat de Cosmin Ruscior, despre UDMR şi suspendarea preşedintelui