Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primele imagini cu trupul neînsufleţit al lui Kim Jong-il

primele-imagini-trupul-neinsufletit-al-lui-kim-jong-il.jpg

Trupul neînsufleţit al liderului nord-coreean, Kim Jong-il, într-un sicriu de sticlă (Foto: Reuters)

Imagini cu trupul neînsufleţit al lui Kim Jong-il au fost prezentate marţi pentru prima dată de televiziunea nord-coreeană. Trupul dictatorului mort sâmbătă din cauza unei crize cardiace este înconjurat în aceste imagini de mai mulţi oficiali ai partidului de guvernământ, între care şi succesorul său, Kim Jong-un.

Îmbrăcat în cunoscuta sa tunică de culoare kaki, dictatorul nord-coreean Kim Jong-il zace fără viaţă într-un sicriu de sticlă, înconjurat de numeroase flori roşii şi albe.

Imaginile arată mai mulţi lideri nord-coreeni, care se reculeg în faţa sicriului. Printre ei se află şi succesorul lui Kim Jong-il, Kim Jong-un, care purta un costum de culoare închisă.

Corpul lui Kim Jong-il a fost depus în mausoleul Kumsusan din Phenian, unde se află şi cel al tatălui său, fondatorul Coreei de Nord, Kim Ir-sen, decedat în 1994.

Kim Jong-il a murit sâmbătă, în urma unui stop cardiac. Presa de stat a anunţat luni că liderul nord-coreean a murit în timp ce se deplasa cu trenul de-a lungul ţării, pentru a se întâlni cu oamenii. Cu alte cuvinte, Kim Jong-il a murit în slujba poporului, am putea înţelege din mesajul cosmetizat de aparatul propagandistic al regimului.