Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Prinţul Charles, fermecat de brânza românească

printul-charles-fermecat-branza-romaneasca.jpg

Prinţul Charles şi Traian Băsescu (Foto: www.presidency.ro)

Prinţul Charles se arată impresionat de brânzeturile româneşti. Moştenitorul tronului britanic a fost primit vineri, 20 mai, de preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc. Prinţul Charles este dispus să finanţeze renovarea unor cetăţi medievale din Transilvania, precum Sighişoara sau Rupea.

Prinţul Charles i-a spus premierului Emil Boc că este impresionat de originalitatea tradiţiilor populare româneşti. El a avut ocazia să le urmărească inclusiv la o înmormântare.

"Prinţul Charles a spus că românii au tradiţii atât de frumoase, încât ar fi păcat să nu fie scoase cât mai mult în evidenţă de către autorităţi. Charles a povestit că a asistat chiar la o înmormântare într-unul din satele pe care le-a vizitat în Transilvania şi obiceiurile i s-au părut de-a dreptul fabuloase", declară agenţiei Mediafax surse participante la întâlnirea de vineri.

Moştenitorul coroanei britanice ar fi vorbit fără întrerupere timp de mai multe minute despre producătorii de brânză pe care i-a cunoscut, apreciind că în satele româneşti se mănâncă mult mai sănătos decât în multe alte ţări.

Prinţul Charles şi-a exprimat de asemenea disponibilitatea de a susţine financiar, prin fundaţiile sale, renovarea unor cetăţi medievale din Transilvania, precum Rupea sau Sighişoara.

Viitorul rege al Marii Britanii se află de câteva zile într-o vizită privată în România.