Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD şi PNL au fixat data nunţii

antonescu-crin-victor-ponta.jpg

Crin Antonescu şi Victor Ponta

Alianţa PSD - PNL va fi consfinţită pe data de 5 februarie. Anunţul a fost făcut de preşedinţii celor două partide, Victor Ponta, respectiv Crin Antonescu. Viitoarea structură politică îşi propune să dărâme actuala Putere.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a anunţat luni, 24 ianuarie, la Iaşi, într-o conferinţă de presă comună cu liderul PNL că pe 5 februarie va fi convocat Consiliul Naţional al PSD. Ponta va propune acolo formarea unei alianţe cu PNL şi a unei platforme politice înregistrate juridic.

Victor Ponta spune că este perfect conştient de problemele şi ideile deseori diferite din punct de vedere ideologic, dar apreciază că între programele celor două partide nu este vorba despre o opoziţie, ci despre o completare, astfel că acestea pot să se combine.

"Voi propune ca alianţa să fie pe termen mediu sau chiar termen lung, să aibă obiective care ţin de democraţie, de funcţionarea statului", declară preşedintele PSD.

De partea sa, Crin Antonescu spune că a consultat în ultimele săptămâni, în mod larg, PNL, cu organizaţiile, fruntaşii, parlamentarii, oamenii săi reprezentativi şi "cu o largă majoritate", s-a degajat ideea că trebuie să se facă astăzi acest pas.

"Am discutat cu partenerii noştri social-democraţi şi vom pune în discuţia şi votul organismelor noastre politice, Delegaţia Permanentă a PNL, în cazul nostru, în data de 5 februarie, votul şi decizia asupra constituirii unei alianţe electorale, juridice, cu obiective majore pentru România în următorii ani", a spus liderul PNL.

Jurnalistul Ion M. Ioniţă, redactor-şef adjunct la Adevărul spune la RFI că această alianţă se va împiedica de opoziţia unor lideri din teritoriu, în special de la PSD, care nu vor accepta paritatea pe listele electorale.

Pentru PNL singura soluţie este să meargă în alianţă cu PSD, pentru a putea ajunge la Putere în 2012, crede Ion M. Ioniţă.

 
Ion M. Ioniţă, în dialog cu Dragoş Ghiţulete