Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD, PNL şi PC au bătut palma oficial

antonescu-crin-victor-ponta.jpg

Crin Antonescu şi Victor Ponta

Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin au semnat sâmbătă la Palatul Parlamentului protocolul de constituire a Uniunii Social Liberale, noua construcţie de pe scena politică românească, ce va include PSD, PNL şi PC. Membrii celor trei formaţiuni au votat anterior covârşitor în birourile permanente în favoarea creării alianţei de centru-dreapta.

Ulterior, liderii PSD si PNL au ţinut discursuri în faţa noilor parteneri politici.

Crin Antonescu le-a transmis social-democraţilor membri ai Consiliului Naţional al PSD, care validaseră alianţa cu PNL-PC, că, împreună, cele trei formaţiuni fac un gest politic, respectiv un act istoric.

USL există oficial

Crin Antonescu, Preşedinte PNL

AscultăDownload

"Faptul de a fi diferţi, unii de stânga, unii de dreapta trebuie să ne dea mai multă forţă, pentru că istoria, ţările destinul lor sunt schimbate de oameni care au convingeri. Să dea Dumnezeu să avem conţinut şi forţă în convingerile noastre pentru că atunci vom reuşi împreună pentru România şi pentru români. Doamne ajută!", a mai spus Antonescu, încheinu-şi astfel discursul.

La rândul lor, social-democraţii s-au arătat încântaţi de alianţa cu PNL şi PC.

"Ultima dată când am fost alături de nişte liberali a fost în iunie 1990, în Piaţa Universităţii. Îmi asum aceste lucruri, aşa cum îmi asum şi tot trecutul partidului pe care îl conduc. Dar îmi doresc foarte mult, alături de dumneavoastră, să construiec un viitor pentru PSD, aşa cum dumneavoastră vă doriţi să construiţi un viitor pentru PNL", a spus Victor Ponta.

Fostul preşedinte PSD Ion Iliescu a subliniat la rândul său că Uniunea Social Liberala este aşezată pe baze solide şi că niciun partid nu îşi schimbă platforma doctrinară.

V. Blaga: PNL renunţă la principiile liberale prin alianţa cu PSD

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, că PNL renunţă, prin alianţa pe care o face cu PSD, la principiile absolut liberale în speranţa că va avea viitorul preşedinte, iar PSD va avea guvernul, precizând că ambele partide "se vor înşela".

"Noi nu suntem partidul care, pentru a câştiga voturi, să renunţăm la principiile noastre de bază, cum renunţă liberalii la cota unică şi la alte principii absolut liberale. Ce le rămâne din programul lor? Speranţa că vor avea preşedintele şi PSD guvernul. Se vor înşela şi unii şi alţii", a spus Blaga.

Secretatul general al PDL a adăugat că "bătălia nu va fi însă simplă", amintind că voturile nu au fost câştigate de PSD şi PNL, cele două partide nu au câştigat simpatizanţi de la PDL, însă nici democarat-liberalii nu vor avea de câştigat dacă nu vor avea argumente, dacă nu vor guverna bine anul acesta.