Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Puiu Haşotti va depune jurământul de învestitură luni

puiu-hasotti-va-depune-juramantul-investitura-luni.jpg

Ministrul desemnat al Culturii, Puiu Haşotti

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, a declarat pentru MEDIAFAX că liberalul Puiu Haşotti va depune jurământul de învestitură luni. Traian Băsescu este mulţumit că declaraţia viitorului ministru este la o instituţie a statului.

Ceremonia depunerii jurământului de către Puiu Haşotti pentru funcţia de ministru al Culturii va avea loc luni, la ora 19, aşa cum a anunţat Preşedinţia încă de joi.

Purtătorul de cuvânt spune că în niciun moment preşedintele nu a condiţionat învestirea lui Puiu Haşotti de declaraţia privind teza de doctorat a acestuia.

"Preşedintele este mulţumit că declaraţia lui Puiu Haşotti este la o instituţie a statului", precizează Bogdan Oprea.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a ameninţat vineri că dacă preşedintele Traian Băsescu nu îl va învesti luni pe Puiu Haşotti la Cultură, fără nicio declaraţie despre lucrările acestuia, atunci va cere parlamentarilor PNL declanşarea procedurii de suspendare a şefului statului.

Antonescu a declarat că Traian Băsescu trebuie să înveţe să fie un preşedinte care respectă Constituţia, altfel nu va mai fi preşedinte. "Pentru noi, preşedintele ţării nu este capul unei haite de animale, ci este sau va învăţa să fie sau nu va mai fi preşedinte, un preşedinte civilizat", a afirmat Crin Antonescu.

Traian Băsescu i-a cerut ministrului desemnat la Cultură să depună o declaraţie pe propria răspundere, potrivit căreia teza sa de doctorat şi alte lucrări ştiinţifice nu reprezintă un plagiat.