Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Puterea "calcă în picioare" Parlamentul, spune Ilie Sârbu

parlament-romania.jpg

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei va fi dezbătută de Parlament.

Guvernul "neglijează total Parlamentul", spune la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. El justifică astfel necesitatea moţiunii de cenzură, după ce Cabinetul Boc şi-a asumat răspunderea pe Codul Muncii. Premierul dă dovadă de "amnezie totală", mai acuză senatorul social-democrat.

Emil Boc face acum ceea ce critica virulent în urmă cu câţiva ani : îşi asumă răspunderea în fiecare sesiune parlamentară, neglijând astfel rolul Legislativului, declară Ilie Sârbu.

"Guvernul a început să neglijeze total Legislativul. Are "performanţa" unică, ce nu va mai fi atinsă, sperăm, pe viitor, de 11 angajări de răspundere. Emil Boc era un critic virulent, prin 2003, cel mai puternic atac pe care l-a avut atunci Opoziţia a fost din partea domnului Boc, care acum, sigur, a uitat ce spunea atunci sau nu-i mai cade bine să recunoască ceea ce în urmă cu câţiva ani era pentru dânsul o încălcare a democraţiei, a Parlamentului. Acum e pus dânsul în situaţia de-a încălca tot ceea ce altă dată ţinea la mare preţ să arate naţiunii şi ca profesor de Drept sau conferenţiar, ce era dânsul sau ce e şi la ora actuală. A uitat tot ! Are amnezie totală vis-à-vis de ceea ce înseamnă şi cariera dânsului şi vine în fiecare sesiune parlamentară cu câte o angajare de răspundere !", afirmă Sârbu.

În opinia sa, "Puterea calcă în picioare cel mai înalt for de decizie legislativă pe care îl are România, Parlamentul".

Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Codul Muncii, marţi, 8 martie. Uniunea Social Liberală a depus o moţiune de cenzură, care nu are însă prea multe şanse să treacă şi să ducă la căderea Executivului. Opoziţia nu are suficiente voturi în Parlament, iar reprezentanţii PDL au anunţat că se vor abţine de la vot.

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre moţiunea de cenzură