Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Putin il invita pe Basescu la Moscova

200804-3937.jpg

Putin il invita pe Basescu la Moscova

Presedintele Rusiei Vladimir Putin l-a invitat pe omologul sau roman la Moscova. Cei doi demnitari au avut o intalnire vineri, 4 aprilie, in marginea summit-ului NATO. Relatia dintre Romania si Rusia nu e tocmai cordiala. Traian Basescu a avut numeroase luari de pozitie impotriva Moscovei.

Traian Basescu va merge in Rusia. Presedintele Rusiei Vladimir Putin l-a invitat pe omologul sau roman la Moscova. Deocamdata nu se stie cand anume va avea loc vizita. Cei doi demnitari au avut o intalnire vineri, 4 aprilie, la inceputul careia au facut un schimb de politeturi.

Stim bine ca relatia dintre Romania si Rusia nu e tocmai cordiala. Traian Basescu a avut numeroase luari de pozitie impotriva Moscovei.

Sa amintim doar cateva : "Kremlinul trateaza Marea Neagra ca pe un lac rusesc" sau "Rusia trebuie sa iasa din logica Razboiului Rece".

Iata si cateva statistici economice : schimburile comerciale romano - ruse au atins circa cinci miliarde de dolari. E vorba insa de o cifra valabila pentru anul 2005. (CR - 4/4/2008;14.20h)