Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Radu Berceanu nu vede utilă o demisie a premierului Boc

O eventuală demisie a premierului Emil Boc, pe fondul protestelor de stradă din Bucureşti şi restul ţării nu se impune, declară la RFI senatorul PDL, Radu Berceanu. "Orice alt premier va bâjbâi câteva luni de zile", estimează parlamentarul. El crede că o remaniere a Guvernului poate să aibă loc, deşi nu e convins că acest lucru ar calma strada.

Întrebat dacă s-ar impune demisia premierului pe fondul protestelor de stradă din Bucureşti şi alte oraşe ale ţării, Radu Berceanu a răspuns: "Nu, în opinia mea, nu. Nu cred că e o situaţie chiar de gravitatea asta, cel puţin până în prezent".

Radu Berceanu crede că o demisie a premierului nu ar rezolva nimic. "Nu văd, în afară de un soi de voluptate din asta că s-a obţinut nu ştiu mai ce, nu văd cu ce ar îndrepta nişte lucruri. Ne-am direcţionat către o instabilitate şi către nişte continuări ulterioare după o astfel de demisie, pe care nu le văd deloc potrivite în perioada asta şi nu le văd nici măcar cu vreo finalitate mai bună. Adică după ce şi-ar da demisia premierul, asta înseamnă demisia întregului Guvern. Şi mai departe se merge pe un alt Guvern. Cine spune că un alt Guvern sau un alt premier o să facă cine ştie ce mai bine? Eu pot să vă spun că orice alt premier câteva luni de zile bâjbâie, iar după aceea, ştiind că a venit pe o mişcare de genul acesta, va încerca să facă cât mai puţin sau va face şi pe placul ălora şi pe placul ălora, pe placul tuturor, ceea ce în situaţia actuală nu se poate. Aşa că ar fi, la modul general, o situaţie mult mai proastă!", estimează senatorul PDL.

Întrebat de RFI dacă s-ar impune o remaniere a Guvernului, Radu Berceanu a răspuns: "Sigur, dacă s-a pornit pe calea asta, o remaniere putea să aibă loc şi poate să aibă loc, dar nu sunt deloc convins că încă vreo câţiva miniştri schimbaţi îi calmează pe cei care ies în stradă".

Demisia premierului a fost cerută insistent de către Opoziţie, dar şi de protestatarii din Bucureşti şi restul ţării.

 
Radu Berceanu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre eventuala demisie a premierului Emil Boc