Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Radu F. Alexandru: Sunt optimist că Traian Băsescu ar trece cu bine de o a treia suspendare

radu-f-alexandru-sunt-optimist-traian-basescu-ar-trece-bine-o-treia-suspendare.jpg

Preşedintele Traian Băsescu (Foto: www.presidency.ro)

Preşedintele Traian Băsescu "nu va sta în cumpănă să aleagă între propria piele şi interesul naţional", spune într-un interviu la RFI vicepreşedintele PDL, Radu F. Alexandru. El crede că dacă se va ajunge la o a treia suspendare a preşedintelui, pentru refuzul de a-l desemna premier pe Victor Ponta, Traian Băsescu va trece cu bine de această tentativă.

Întrebat dacă personal, crede că Traian Băsescu ar supravieţui unei a treia suspendări, Radu F. Alexandru a răspuns: "Aşa cum îl cunosc, văzându-l în spaţiul public de peste 20 de ani, nu cred că vreo clipă, preşedintele Traian Băsescu va sta în cumpănă să aleagă între propria piele şi interesul naţional, sintagmă pe care a folosit-o. Va merge până la capăt în a apăra legislatura, legea şi ordinea de drept. Toate celelalte consecinţe urmează să fie suportate şi revin în seama, în sarcina celor care vor forţa dincolo de lege, cu toate urmările, atât în plan intern, asupra condiţiilor de viaţă ale fiecărui român, cât şi în plan internaţional, în faţa unor instituţii şi a unor aliaţi, care s-au dovedit absolut inflexibili în funcţionarea statului de drept în România".

Radu F. Alexandru recunoaşte că a avut "o mare strângere de inimă, o foarte mare strângere de inimă la tentativa celei de-a doua suspendări".

"Am făcut campanie electorală şi umblu de-o lună de zile, de dimineaţă până noaptea în casele şi stau de vorbă cu oamenii. E o cu totul altă abordare decât o prezintă USL-ul în sondajele lor şi aş spune că privesc cu mult mai mult optimism şansele lui Traian Băsescu de a trece cu bine o a treia tentativă de suspendare, decât le-am perceput la cea de-a doua. Deci aş fi optimist", conchide vicepreşedintele PDL.

 
Radu F. Alexandru, intervievat de Cosmin Ruscior, despre o a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu