Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raed Arafat revine în Ministerul Sănătăţii!

raed-arafat-revine-ministerul-sanatatii.jpg

Raed Arafat se întoarce la Ministerul Sănătăţii.

Medicul Raed Arafat se întoarce pe postul de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Anunţul a fost făcut marţi de premierul Emil Boc, după o întâlnire cu doctorul Arafat.

Doctorul Raed Arafat va reveni în Ministerul Sănătăţii. Decizia a fost luată în urma unei discuţii pe care medicul de origine palestiniană a avut-o atât cu premierul Emil Boc, cât şi cu preşedintele Traian Băsescu.

Şeful Guvernului precizează că medicul Andrei Georgescu, cel care a preluat postul de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii în locul lui Raed Arafat, va reveni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Andrei Georgescu declară că a considerat că este mai bine să plece şi să-i lase locul lui Raed Arafat: "Consider că am venit într-un moment critic la Ministerul Sănătăţii, cred că am făcut un lucru bun atunci, dar pentru a aplana discuţiile care s-au ivit pe marginea noii legi de sănătate, pentru ca domnul doctor Arafat să fie cooptat în echipa Ministerului Sănătăţii, am considerat că e mai bine să plec şi să-i las locul medicului Arafat. Că e bine, că e rău, veţi vedea dumneavoastră în următoarele luni. Dar asta e viaţa! Demisia mi-am dat-o înainte de a anunţa premierul".

Raed Arafat spunea pe 10 ianuarie, ziua în care şi-a anunţat demisia, că este dispus să se întoarcă de unde a plecat, cu condiţia să aibă o echipă cu care să lucreze.

Raed Arafat şi-a dat demisia în urma disputei cu Traian Băsescu, pe tema legii sănătăţii. Medicul s-a opus intrării operatorilor privaţi în sistemul medical de urgenţă, de teamă că acest lucru va duce la dispariţia Ambulanţei "de stat" şi a SMURD, serviciu înfiinţat de el.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Executivului la sfârşitul săptămânii să fie retrasă legea sănătăţii, iar la scurt timp după, acest lucru s-a şi întâmplat.

Demisia lui Raed Arafat a provocat un val de mişcări sociale în mai multe oraşe ale ţării. Mii de oameni au ieşit în stradă, pentru a-l susţine pe medicul de origine palestiniană. Ulterior, protestele s-au extins, iar lista revendicărilor s-a lărgit, manifestanţii invocând diverse probleme, de la reducerea salariilor cu 25%, până la lipsa locurilor de muncă.