Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raed Arafat, de la voluntariat la demisie...

raed-arafat-voluntariat-demisie.jpg

Raed Arafat demisionează din Ministerul Sănătăţii.

Raed Arafat demisionează din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, potrivit Mediafax. El va face anunţul oficial într-o conferinţă de presă, la ora 14.30. Demisia lui Arafat vine în urma nemulţumirilor faţă de legea sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Are o imagine de medic serios, profesionist, energic şi pasionat de munca sa. Doctorul Raed Arafat a devenit subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii în august 2007, în timpul guvernării Tăriceanu. Raed Arafat s-a ocupat de medicina de urgenţă în cadrul ministerului.

Raed Arafat a înfiinţat şi coordonat SMURD în 1990, lucrând mai întâi ca voluntar, pe o perioadă de opt ani.

Îşi descoperă pasiunea pentru medicina de urgenţă încă din copilărie: în anii '70, în oraşul natal Nablus (Palestina), creează o echipă de prim ajutor formată din colegii de clasă. Activează apoi ca voluntar la pompieri şi alte echipe de urgenţă din Palestina.

Raed Arafat a venit în România în 1981, când avea 16 ani. A studiat limba română la Piteşti, după care a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca şi s-a specializat la Târgu Mureş şi Cluj-Napoca pe Anestezie Terapie Intensivă.

Raed Arafat a fost decorat de actualul preşedinte, Traian Băsescu, în noaptea de 31 decembrie 2005, cu câteva minute înainte de noul an, pe scena din faţa Teatrului Naţional: Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Ofiţer, pentru eforturile depuse în salvarea oamenilor la inundaţii şi pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vieţilor a numeroşi români.

Raed Arafat şi preşedintele Traian Băsescu au avut un schimb tăios de replici luni seară, la Realitatea TV. Subsecretarul de stat şi-a prezentat obiecţiile faţă de legea sănătăţii, moment în care şeful statului a intervenit telefonic, pentru a-l critica pe Arafat, din cauză că nu-şi prezintă punctul de vedere în cadrul dezbaterilor, ci în presă. Raed Arafat a replicat că i s-a blocat accesul la discuţii. Fondatorul SMURD a declarat apoi că va anunţa marţi, 10 ianuarie, dacă îşi va da sau nu demisia din Ministerul Sănătăţii.