Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raluca Turcan îi dă peste degete lui Victor Ponta

raluca-turcan-ii-da-degete-lui-victor-ponta.jpg

Victor Ponta, criticat dur de Raluca Turcan.

Deputatul PDL Raluca Turcan îl înţeapă pe preşedintele PSD. Victor Ponta este "imatur" şi are "limbaj de mahala", spune la RFI parlamentarul democrat-liberal. Reacţia vine după ce social-democratul a scris pe blog că din ceea ce a văzut la Şcoala de Vară a tinerilor din PDL, concluzia sa este: "PDL a ales - va continua politica Băsescu!".

Valorile democrat-liberalilor sunt în opinia lui Victor Ponta "corupţia, minciuna, hoţia, ura şi servilismul". Declaraţia este taxată dur de către deputatul PDL Raluca Turcan, care cere un dialog cu Opoziţia, dar nu neapărat cu liderul PSD. "Dialog cu Opoziţia nu înseamnă neapărat dialog cu Victor Ponta, pentru că Victor Ponta este imatur, n-a reuşit să înţeleagă responsabilitatea unui şef de partid şi n-a reuşit să-şi depăşească probabil propriul nivel de cultură, acela al vocabularului de mahala (…)", spune Raluca Turcan.

Deputatul PDL consideră că "orice lider politic, fie că-i preşedinte de partid sau simplu parlamentar trebuie să aibă un discurs public civilizat, cu argumente şi cu maximă responsabilitate. Deci Victor Ponta nu intră în categoria liderilor maturizaţi şi pregătiţi să conducă un partid".

Raluca Turcan mai afirmă că Victor Ponta are un limbaj "suburban". "Există, sper eu, totuşi, un nivel de înţelegere al parlamentarilor PSD şi PNL. Poate că forurile lor de conducere vor lua decizia să-i atragă atenţia lui Victor Ponta că interesul românilor este mai presus de nişte mici şuşanele lingvistice, pe care le face Victor Ponta sau chiar uneori Crin Antonescu. Oricum, Crin Antonescu nu atinge nivelul lui Victor Ponta de suburban al dialogului politic şi al discursului politic", conchide Raluca Turcan.

 
Raluca Turcan, în dialog cu Cosmin Ruscior, despre criticile lui Victor Ponta la adresa PDL