Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raluca Turcan nu vrea campanie electorală de 90 de zile

vot-un-alegator-baga-votul.jpg

AEP propune o campanie electorală de 90 de zile.

O campanie electorală de 90 de zile e prea mult. Iată ce spune la RFI vice-preşedintele PDL, Raluca Turcan. Ea comentează o propunere făcută de Autoritatea Electorală Permanentă.

Liderul democrat-liberal crede că în România, clasa politică nu este suficient de matură, pentru a avea o campanie electorală de 90 de zile.

Campanie electorală

Raluca Turcan, vice-preşedinte PDL

AscultăDownload

"Mie mi se pare mult 90 de zile, pentru că România nu are cultura derulării unor campanii electorale într-un mod corect, transparent şi civilizat. În România aproape că s-a ajuns la o competiţie care pe care în campania electorală, cu toate mizeriile şi instrumentele nedemocratice. Deci în condiţiile actuale şi la nivelul nostru de maturitate politică mi se pare mult 90 de zile", consideră Turcan.

Campania electorală pentru toate tipurile de alegeri va dura 90 de zile, prezidenţialele şi parlamentarele vor vea loc în a treia duminică a lunii noiembrie, iar localele, în prima duminică a lunii iunie, prevede Codul Electoral elaborat de Autoritatea Electorală Permanentă. Instituţia mai propune ca urna de vot să fie transparentă.

Conform aceluiaşi proiect, care se referă şi la referendum, în străinătate, în statele în care, din cauza diferenţei de fus orar, votarea organizată duminica ar uma să se încheie după ora 21 a României, aceasta are loc sâmbăta, între orele locale 7 şi 21. În celelalte cazuri, alegerile se desfăşoară duminica, între orele locale 7 - 21.