Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raluca Turcan: Premierul Victor Ponta se simte cu musca pe căciulă, are un dublu limbaj în privinţa plagiatului

Raluca Turcan critică "dublul limbaj" al lui Victor Ponta în privinţa acuzaţiilor de plagiat la adresa lui. Deputatul PDL spune la RFI că premierul trebuie să-şi dea demisia. Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare ar urma să analizeze vineri suspiciunile de plagiat.

Raluca Turcan consideră că premierul Victor Ponta se simte "cu musca pe căciulă" în scandalul plagiatului. "Sinceră să fiu, aşteptări nu am foarte mari, pentru că în momentul în care a apărut prima acuzaţie de plagiat la adresa ministrului Educaţiei de la acea vreme, Mang, prima loc preocupare a fost să modifice componenţa comisiei care analizează plagiatul. Probabil şi pentru că Victor Ponta avea ceva de ascuns sau se ştia cu musca pe căciulă!", spune deputatul PNL.

Raluca Turcan îl acuză pe Victor Ponta de "dublu limbaj" în scandalul plagiatului. "Sper că s-a observat şi dublul limbaj al lui Ponta. În ţară a spus că nu are nici o problemă şi că eventual, renunţă la titlul de doctor. Cu câtă uşurinţă! Asta demonstrează foarte clar că el nu a muncit pentru a obţine acel titlu de doctor. Însă în străinătate, fără să caute nici o eschivă, a spus foarte tranşant că va demisiona, pentru că acesta este modelul de comportament european. Atunci când plagiezi, adică atunci când furi intelectual, obligaţia ta de lider cât de cât responsabil este să-ţi dai demisia!", declară deputatul democrat-liberal.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare ar urma să analizeze vineri suspiciunile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, ar fi ordonat dizolvarea Consiliului General al Consiliului, dar ordinul său intră în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

 
Raluca Turcan, intervievată de Cosmin Ruscior, despre suspiciunile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta