Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raport ONU: AH1N1 poate provoca milioane de morţi şi anarhie

Epidemia de gripă nouă poate provoca milioane de morţi şi anarhie în ţările sărace, avertizează un raport al Organizaţiei Natiunilor Unite. Este vorba de state din America Latina, zona Asia-Pacific şi Africa. Se va ajunge în această situaţie dacă statele bogate nu vor aloca aproape un miliard de euro pentru a cumpăra vaccinuri şi ativirale pentru aceste zone.

Epidemia de gripă nouă poate provoca milioane de morţi şi anarhie în ţările sărace, avertizează un raport al Organizaţiei Natiunilor Unite. Este vorba de state din America Latina, zona Asia-Pacific şi Africa.

Se va ajunge în această situaţie dacă statele bogate nu vor aloca aproape un miliard de euro pentru a cumpăra vaccinuri şi ativirale pentru aceste zone.

Oficiali din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se tem că, din cauza crizei economice mondiale, nu vor putea obţine nici măcar jumătate din suma necesară.

La nivel mondial 3500 de oameni infectati cu virusul AH1N1 şi-au pierdut viaţa.

Peste 1.300 de cazuri de gripă AH1N1 au fost înregistrate în Mexic în numai trei zile. În această ţară, principalul focar al pandemiei de gripă, virusul a provocat moartea a 218 persoane.

În România sunt 326 de cazuri de gripă nouă, nici o persoană nu şi-a pierdut viaţa. Ministerul Sănătăţii a anunţat că vaccinarea va începe în luna decembrie.

Vor fi imunizate cu prioritate categoriile cele mai expuse riscului, între care persoanele care lucrează în sistemul sanitar.