Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Reformă cu jumătate de gură în PDL

preda-cristian-prim-plan.jpg

Europarlamentarul PDL Cristian Preda

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a adoptat sâmbătă modificările la Statutul formaţiunii propuse vineri de Colegiul Director, cu numai trei voturi "împotrivă". Aşa cum era de aşteptat, cei care s-au opus au fost Cristian Preda, Monica Macovei şi Sever Voinescu.

Ei propuseseră vineri o modificare la statutul partidului prin care orice membru PDL trimis în judecată ar trebui să fie exclus imediat din partid. Colegiului Director al PDL a respins însă vineri seara propunerea celor trei, iar sâmbătă Consiliul Naţional de Coordonare al partidului a aprobat decizia.

Liderul grupului care s-a opus acestei decizii, Cristian Preda, a acuzat conducerea partidului că nu doreşte o reformă din temelii a formaţiunii.

Reformă cu jumătate de gură în PDL

Cristian Preda, Europarlamentar PDL

AscultăDownload

Şi europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă, că la şedinţa CNC a înregistrat "o bătălie pierdută" în privinţa introduceri principiilor de integritate în Statutul partidului, dar a precizat că va continua să susţină aceleaşi lucuri la Convenţia PDL.

Macovei a fost întrebată, după şedinţa CNC al PDL, de ce propunerile sale privind principiile de integritate au înregistrat reacţii negative din partea liderilor PDL şi membrilor acestui partid. "Sincer să spun, nu mă interesează ce se spune. Eu îmi urmez drumul şi această bătălie, ok, e pierdută astăzi. Nu noi am pierdut ceva astăzi, dar continuăm şi la Convenţie să susţinem aceleaşi lucruri", a arătat Monica Macovei.

În cealaltă tabără – a celor care s-au pronunţat împotriva expluderii imediate din partid a celor care sunt trimişi în judecată s-a aflat şi Radu Berceanu. El a declarat că în 1981, "când unii erau procurori şi lucrau cu Securitatea", el a fost exclus din PCR, menţionând că, astfel, nu acceptă lecţii şi nu este adeptul părereii că cei care sunt acuzaţi la un moment dat sunt şi vinovaţi.

"Sunt o persoană care, în general, nu reuşeşte să tacă (...) În '81, când unii erau procurori şi lucrau cu Securitatea, eu am fost exclus din PCR, că am gura asta mare şi am spus multe lucruri. În '89 am stat şase zile la Securitate, cu soţie cu tot", a povestit Berceanu despre el.