Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Regele, condus pe ultimul drum

200907-13498.jpg

Regele, condus pe ultimul drum

Michael Jackson este înmormântat marţi, 7 iulie, într-o ceremonie
privată la Los Angeles. Tot azi fanii, mai multe vedete şi prieteni ai
mega-starului mort la vârsta de 50 de ani, din cauza unui stop cardiac
îi vor aduce un ultim omagiu.

Michael Jackson este înmormântat marţi, 7 iulie, într-o ceremonie privată la Los Angeles. Tot azi fanii, mai multe vedete şi prieteni ai mega-starului mort la vârsta de 50 de ani, din cauza unui stop cardiac îi vor aduce un ultim omagiu.

La funeraliile cântăreţului vor participa doar membri ai familiei. Înmormântarea va avea loc la ora 18, ora României, la cimitirul Forest Lawn, din Hollywood, informaţie neconfirmată deocamdată. Michael Jackson va fi îngropat într-un sicriu placat cu aur, în valoare de 25 de mii de dolari.

Ceremonia de omagiere publică a celui supranumit Regele muzicii pop se va desfăşura la Staples Center, Los Angeles. Evenimentul va dura o oră şi jumătate şi va fi transmis în direct de sute de televiziuni din toata lumea.

La ceremonie vor participa mulţi artişti cu care Michael Jackson a colaborat sau persoane apropiate artistului. Printre ei se numără Stevie Wonder, Lionel Richie, Mariah Carey şi Usher.

Fanii vor asista şi ei la ceremonie. Circa 11 mii de oameni vor fi prezenţi la ceremonia de la Staples Center. Alte 6.500 de persoane o vor putea urmări pe ecrane gigant, într-o sală alăturată din Teatrul Nokia.

Aproximativ un milion de oameni au cerut bilete care le permiteau accesul gratuit la ceremonia funerară publică a lui Michael Jackson. Rata de aplicare de pe site-ul Staplescenter.com a fost de 13 pe secundă.

Evenimentul ar putea avea o mai mare amploare decât ceremonia funerară a lui Elvis Presley sau a prinţesei Diana. Un milion de persoane sunt aşteptate în Los Angeles, pentru a aduce un ultim omagiu artistului.

Cântăreţul american Michael Jackson, supranumit "Regele pop-ului" a murit la vârsta de 50 de ani. El a suferit un stop cardiac. Jackson lasă în urmă o carieră uimitoare, marcată însă de scandaluri şi controverse despre stilul său de viaţă excentric.

El este unul dintre puţinii artişti care au fost introduşi de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. Michael Jackson a intrat şi în Cartea Recordurilor, fiind cel mai de succes show-man al tuturor timpurilor.

Michael Jackson are 13 premii Grammy la activ, 13 single-uri clasate pe locul întâi în topuri şi vânzări de peste 750 de milioane de albume în întreaga lume. (CR - 7 iulie 2009;08.40h)