Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Regina Elisabeta s-a ascuns după un tufiş, ca să scape de Ceauşescu!

regina-elisabeta-s-ascuns-un-tufis-sa-scape-ceausescu.jpg

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Nicolae Ceauşescu

O dezvăluire inedită din trecutul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii: suverana s-a ascuns în spatele unui tufiş, în 1978, în grădinile palatului regal, pentru a evita o conversaţie cu fostul dictator român, Nicolae Ceauşescu, aflat în vizită de stat în Marea Britanie, potrivit Daily Mail.

Regina Elisabeta a fost nevoită, de-a lungul timpului, să tolereze mai mulţi oficiali incomozi, între care şi fostul dictator român Nicolae Ceauşescu, scrie Daily Mail.

Regina Elisabeta a fost deranjată de decizia Guvernului Marii Britanii de a-l invita pe dictatorul român într-o vizită de stat în 1978. Prin urmare, ea a făcut tot posibilul pentru a evita să îl întâlnească pe acesta mai mult decât era necesar.

La un moment dat, în timp ce-şi plimba câinii în grădinile Palatului Buckingham, regina i-a văzut pe soţii Ceauşescu venind spre ea. Regina le-a povestit ulterior unor oaspeţi invitaţi la masă că a decis să se ascundă în spatele unui tufiş, ca să nu fie nevoită să poarte o conversaţie politicoasă cu Nicolae şi Elena Ceauşescu.

Dezvăluirile apar într-o carte, "Our Queen", scrisă de Robert Hardman. Câteva fragmente au fost deja publicate de Daily Mail.