Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Remus Cernea, consilier al premierului: Cât timp suntem în Guvern, proiectului de la Roşia Montană nu i se va da drumul!

Proiectul aurifer de la Roşia Montană nu se va face, dacă va presupune folosirea cianurii şi decopertarea zonei. Iată ce spune la RFI Remus Cernea, consilier de stat al premierului Victor Ponta.

Remus Cernea declară la emisiunea Planeta Verde că "nu poate fi acceptat un proiect bazat pe cianuri şi bazat pe decopertarea zonei".

"De asemenea, pot să vă spun că atâta timp cât Mişcarea Verzilor-Democraţi Agrarieni va face parte dintr-un Guvern al României, acestui proiect nu i se va da drumul. Nu sub forma cu cianuri şi cu decopertarea zonei, pentru că aici sunt marile probleme", spune consilierul premierului.

Roşia Montană

Remus Cernea, consilier de stat al premierului

AscultăDownload

Remus Cernea precizează că "statul român nu este obligat să dea avize, nu poate semna cecuri în alb, nu poate să dea avize în mod obligatoriu. Dacă proiectul nu corespunde unor standarde, avizele nu se dau! Iar în acest moment, nu corespunde, cel puţin nu din punctul meu de vedere".

Proiectul aurifer de la Roşia Montană va fi reanalizat împreună cu organizaţiile neguvernamentale din domeniu şi până nu vom avea această analiză, nu va fi luată nicio decizie, a declarat luni ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Guvernul vrea să amâne până după alegerile parlamentare deciziile privind gazele de şist şi proiectul Roşia Montană, spunea premierul Victor Ponta într-un interviu acordat Bloomberg, pe 8 iunie.