Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Reorganizarea administrativă "nu se va face înainte de alegerile din 2012"

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Reorganizarea administrativă a României se va face după alegerile de anul viitor. O spune la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. El mai declară că un compromis al Puterii cu Opoziţia pe această temă este "exclus".

Ilie Sârbu crede că reorganizarea administrativă a României nu se va face nici în 2011, nici în 2012. "Dacă ar fi să-i iau în serios pe cei de la UDMR, cu siguranţă nu se va produce şi se va face într-o altă formă, după alegerile de anul viitor. Dar sigur că rămâne necunoscuta care va fi decizia finală a UDMR, pentru că aşa, declaraţii am mai văzut şi când a fost vorba de pensii, de salarii, au fost categorici cei de la UDMR, au spus că dacă în decembrie nu se revine, ei vor părăsi coaliţia. N-au părăsit-o. Însă de data asta cred că sunt hotărâţi, pentru că nu le serveşte interesului propriu", spune liderul senatorilor PSD.

Ilie Sârbu afirmă că un compromis al Puterii cu Opoziţia pe tema reorganizării administrative a României este exclus: "Cu Opoziţia este exclus dialogul pe tema reorganizării administrativ-teritoriale. Nici nu ne-a întrebat nimeni, e adevărat (…). E exclus un compromis cu Opoziţia".

Senatorul social-democrat precizează că PSD vrea păstrarea actualelor judeţe. "Noi mergem pe criteriile europene. Să nu desfiinţăm judeţele, să mergem pe regiunile de dezvoltare, sigur, cu transferarea unor atribuţii de la nivel central, ca aceste regiuni chiar să funcţioneze", explică Ilie Sârbu.

 

UDMR nu vrea reorganizarea administrativă până în 2012

 

Amintim, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus acum câteva zile că reorganizarea administrativă a României nu va avea loc până în 2012, iar "dacă se va face, se va face fără UDMR", pentru că Uniunea nu acceptă variantele propuse până acum.

"Regionalizarea nu se va face până în 2012 sau dacă se va face, se va face fără UDMR. Eu cred că o reformă administrativă trebuie făcută la începutul ciclului electoral, nu la sfârşitul mandatului, şi de aceea în acest moment tot ce am discutat, ce am văzut, nu poate fi susţinut", a declarat liderul UDMR.

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre reorganizarea administrativă a României