Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Reportaj RFI: Seara când Oprescu l-a întâlnit pe Elvis!

Zâmbete, ţinute elegante şi atmosferă de sărbătoare, duminică seară, la sediul de campanie al lui Sorin Oprescu. Reconfirmat în funcţie, primarul Capitalei a fost susţinut de câteva zeci de admiratori. Seara de duminică poate fi numită însă şi seara în care Sorin Oprescu l-a întâlnit pe... Elvis, un copil care se declară cel mai mare fan al său.

Sediul de campanie al lui Sorin Oprescu se află într-o zonă selectă a Capitalei, Piaţa Alba Iulia: multe sedii de bănci, restaurante de lux, dar şi fast-food-uri.

Cu 20 de minute înainte de anunţarea estimărilor, atmosfera din faţa sediului de campanie este ca în foaierul unui teatru: muzică de cocktail-bar, oameni la patru ace, care se sărută pe obraz, râd zgomotos şi un pic fals. Am impresia că lipsesc doar şampania şi caviarul.

Câteva domnişoare elegante şi cu fustă scurtă se felicită pentru prestaţia din campanie. "Ai supravieţuit?", întreabă una dintre fete.

Câteva minute mai târziu, masa de oameni până acum liniştită sare în aer: Sorin Oprescu a câştigat un nou mandat de primar.

Sorin Oprescu iese apoi afară unde ţine un discurs. Promite că va fi un primar la fel de bun ca până acum şi că primul proiect pe care-l va face va fi celebra autostradă suspendată.

Mulţimea îl aplaudă furtunos. Retras într-un colţ, un copil de nici un an şi jumătate stă gânditor în căruţ. Băiatul asistă la discurs cu privirea pierdută în biberonul gol care-i atârnă din gură... Câţiva oameni care au ieşit să-şi plimbe câinii se opresc şi ascultă şi ei vorbele apăsate ale primarului. Un biet căţel cât un pantof măsura 43 se uită pe sub breton la stăpâna lui, după care se agită nervos, semn că ar vrea să meargă puţin în iarbă. Stăpâna nu are însă nici o reacţie, ascultă fascinată discursul.

Urmează felicitările şi nelipsita baie de mulţime. Sorin Oprescu dă mâna cu admiratorii.

Prin mulţimea care se calcă în picioare îşi face loc un prichindel un pic murdar, îmbrăcat în tricou de fotbalist. Primarul se împiedică de el, după care îl sărută părinteşte pe cap. Băiatul pupat de primar are vreo şase-şapte ani. Se declară "cel mai mare admirator al lui Sorin Oprescu din lume şi din univers". Are un nume celebru: îl cheamă Elvis... "Am venit aici ca să mă pupe pe obraz!", îmi spune puştiul.

Îl las pe Elvis să preţuiască în continuare momentul de glorie în care a fost pupat de primar pe cap şi părăsesc sediul de campanie al lui Sorin Oprescu.

Un poliţist dirijează circulaţia, ca-ntr-o seară normală de iunie. Câţiva metri mai încolo, angajaţii unui fast-food strâng mesele de la terasă. Alături, clienţii unui restaurant de lux se delectează cu un cocktail mai mult sau mai puţin rafinat...

 
Reportaj la sediul de campanie al lui Sorin Oprescu