Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Roberta Anastase: Comasarea alegerilor e doar "o idee", pe care "o susţin"

Comasarea alegerilor e doar „o idee”, precizează la RFI preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Proaspăt înfiinţata comisie care urmează să se ocupe de reforma sistemului electoral, pornind de la rezultatele referendumului, va lua în discuţie şi comasarea alegerilor. Fără să poată preciza cât costă alegerile, sau ce legi trebuie modificate în acest sens, şefa Camerei Deputaţilor se declară pentru comasare.

Eu, personal, susţin această idee. Nu ştiu dacă economia de bani ar fi primul argument, sigur este unul important. Două runde de alegeri într-un an, la 6 luni distanţă, cred că e o experienţă extrem de dificilă. Dacă nu este complicat pentru noi politicienii, cu siguranţă nu este complicat pentru cetăţeni”, a adăugat Roberta Anastase.

Prim vicepreşedintele PDL consideră că măsura comasării alegerilor locale cu cele parlamentare nu serveşte formaţiunii sale “ca partid, nu cred că ne avantajează sau dezavantajează o anumită dată a alegerilor”, pentru că “totul ţine de om”. Anastase afirmă că la viitoarele alegeri câştigă “acele formaţiuni politice care îşi vor desemna oameni credibili şi în acelaşi timp vor avea un mesaj responsabil”.

Cât priveşte potenţiala renunţare la portocaliul de pe sigla PDL, Roberta Anastase spune că e nevoie de studii. Fiind vorba de “identitatea” partidului, decizia trebuie luată pe “baze ştiintifice”. Un lucru e sigur însă: „PDL nu va fi roşu”!, dă asigurări şefa Camerei Deputaţilor.

Comisia înfiinţată să analizeze reforma sistemului electoral, pornind de la rezultatele referendumului, se va întruni pentru prima oară luni, la ora 14.

 
Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, în dialog cu Magda Prelipceanu, despre comasarea alegerilor în 2012